Hyppää sisältöön

Kiertueen supertähti voiton syrjässä kiinni

The Mastersissa keväällä mainiosti Romain Langasque lähtee huomiseen päätöspäivään toiselta sijalta Vierumäki Finnish Challengessä. Toiveet suomalaisvoitosta heikentyivät kolmannella kierroksella.

Kylmä, tuulinen ja sateinen sää pakotti Challenge Tourin päättävät elimet laittamaan pelaajat liikkeelle kahdelta tiiltä. Keli oli erittäin raaka vaikeuttaen pelaamista huomattavasti. Erityisesti suomalaiset jäivät portteihin vaikeassa kelissä. Kalle Samooja pelasi tuloksen 76

”Jokainen, joka kävi kentällä näki, että oli todella nihkeä keli. Tuollaisessa kelissä pitäisi pystyä puttaamaan hyvin ja minulle osui todella huono puttipäivä. Ei oikein missään vaiheessa lähtenyt homma rullaamaan oikeaan suuntaan ja putteri ei pelastanut miestä tänään”, Samooja sanoi.

”Päivän suurin epäonnistuminen tuli 12 viheriöllä, jossa puttasin eaglea, mutta lähdin bogin kanssa pois. En huomannut linjalla ollutta pientä lätäkköä ja jätin ensimmäisen lyhyseksi. Toinen ohi ja kolmas pomppasi piikin jäljestä niin ettei edes osunut reikään. Tällaista tämä on joskus”, hän manaili.

Erofejeff päivän paras suomalainen

Peter Erofejeff jatkaa kilpailua huomenna tuloksesta -3. Kalle Samooja on tuloksessa -2. Tapio Pulkkasen päivän saldo oli 75 lyöntiä (+3), jolla hän tippui tulokseen -4, mutta on edelleen paras suomalainen sijalla 31. Kotimaista menestystä voidaan pitää pohjanoteerauksena. Pulkkanen ei juuri selitellyt päivänsä heikkoa tulosta – ei vain lähtenyt.

”Löin vaikealla kolmosella avauksen veteen ja tein tuplan. Siellä oli hyviä paikkoja, mutta ei uponnut. En vain saanut tänään koneesta onnistumisia irti. Kyllä siellä pystyi pelaamaan hyvää tulosta, mutta putterin merkitys kasvaa aina tällaisena päivänä, ja minulla se ei ollut kovin lämmin tänään”, Pulkkanen sanoi.

Bakker pariin

Teemu Bakker pelasi Erofejeffin tavoin tuloksen 72 (par). Bakker on kokonaistuloksessa -2 ja lähtee viimeiseen kierrokseen sijalta 42. Bakker on tehnyt kisan aikana peräti viisi tuplabogia ja vain kaksi bogia.

”Ollut vähän vaikea pelata, kun onnistumiset on aina katkaissut suuri epäonnistuminen. On ollut paljon huonoa sattumaa ja sitten myös toki huonoja lyöntejä. Kyllä tänään täytyy olla ihan tyytyväinen par-tulokseen”, Bakker kertoi.

Langasque loisti vaikeassa kelissä 

Päivän parasta tarjosi tänään Ranskan superlupaus Romain Langasque tuloksellaan -5. Hän teki kuusi birdietä ja vain yhden bogin. Yhteistuloksella -10 hän jakaa kakkospaikkaa Ruotsin Niklas Lemken kanssa. Kisaa johtaa lyönnillä tuloksessa -11 Englannin Sam Walker.

Langasque pelasi upean US Mastersin keväällä ja hänestä on kohistu seuraavana ranskalaisen golfin supertähtenä. Uran avausvoitto ammattilaisena kuitenkin uupuu vielä.

”Hän on tällä hetkellä kiertueemme ykköspelaaja. Meillä parhaat pelaajat eivät pysy kovin kauaa, vaan luonnollisesti siirtyvät European Tourille. Romain on hyvin lyhyellä vierailulla täällä, hän jatkaa tämän kauden jälkeen eteenpäin urallaan”, Challenge Tourin mediavastaava hehkutti.

Ranskalainen 21-vuotias on sijoittunut kaksi kertaa kakkoseksi, mutta voitto uupuu vielä. Ammattilaisuran avausvoiton saaminen Vierumäellä voisi olla suomalaisillekin hyvä muistelon aihe. Tämä kaveri saatetaan meinaa nähdä European Tourilla ja majoreissa voittotaistossa jo lähivuosina.

Viimeinen päivä tullaan pelaamaan yhden tiin lähdöllä. Ensimmäiset pelaajat tulevat starttaamaan noin kello 7.15 ja viimeiset noin puolen päivän hujakoilla.

 

Etsi luettavaa