Hyppää sisältöön

Kiertue pelattu: Bom Sucesso Senior Tour by Terveystalo

Terveystalo on GoGolfin Senior Tourin pääsponosori.

Terveystalo lähti kiertueen pääsponsoriksi, sillä se haluaa tukea senioreiden terveyttä ja golf on siihen erinomainen liikuntamuoto.

Bom Sucesso Senior Tour by Terveystalo -kiertueen kaikki osakilpailut on nyt pelattu. Kahdeksan osakilpailua pelattiin ympäri Suomea kesän aikana, pohjoisin kenttä oli Paltamo Golf ja pääkaupunkiseudulla pelattiin monella eri kentällä. Portugalin Bom Sucesson matkalle 21.-27.10. lähtee osakilpailujen voittajat; Jukka Forsman, Kimmo Ukkonen, Jukka Salo, Jan-Erik Mörsky, Ari Litmanen, Jukka Virta ja Auvo Väsnkä. Matkalla on vielä tilaa, lähde siis nauttimaan ja golfaamaan meidän kanssa Portugalin auingon alle lokakuussa. Varaa paikka matkalle.

Terveystalo liikuttaa senioreita

Golf on erinomainen laji sekä henkisen- että fyysisen kunnon ylläpitämiseen. Golfiin liittyvä yhteisöllisyys, luonnonläheisyys ja kilometrien kävely vaihtelevassa maastossa tekevät hyvää kaikenikäisten mielelle ja kropalle. 

Ikää tullessa lisää kansansairaudet yleistyvät, mutta aktiivisilla elämäntavoilla monet vaivat voidaan välttää. Terveellinen ruokavalio, sopiva liikunta, kiinnostavat harrastukset ja itsestään huolehtiminen säännöllisin terveystarkastuksin lisäävät hyvinvointia ja pitävät kunnossa pidempään. Terveystalon terveyskatsastus on fiksu ja kattava tapa selvittää oman terveyden status. Terveystalo tarjoaa vielä syyskuussa gogolfareille 10 euron alennuksen terveyskatsastuksesta koodilla GOGOLF. 

Bom Sucesso Senior Tour by Terveystalo -kiertuetta pelattiin heinäkuussa Espoo Golfissa

Bom Sucesso Senior Tour by Terveystalo -kiertuetta pelattiin heinäkuussa Espoo Golfissa

Mitä terveemmin harrastat, sen paremman svingin saat aikaiseksi

Jos oma keho ei pelitä, peli ei kulje parhaillakaan varusteilla. Tämän takia on tärkeää huolehtia itsestään ja liikkuvuudestaan, varsinkin nyt kun säät viilenevät mutta golfkausi vielä jatkuu. Tässä on Terveystalon fysioterapeutin, Juha Parikan vinkit kehon lämmitelyyn ja huoltoon ennen ja jälkeen suorituksen: 

1. Avaa lantio ja yläselkä: Ota draiverista leveällä otteella kiinni molemmilla käsillä ja nosta maila pään yläpuolelle. Tee hallitusti 10 kertaa vartaon eteen-taakse-taivutus ja 10 kertaa sivutaivutus.

2. Avaa lonkat: Tee askelkyykky kädet ylhäällä maila kädessä 10 kertaa molemmilla jaloilla. Voit yhdistää askelkyykkyyn vartalon kierron tai sivutaivutuksen etummaisen jalan puolelle.

3. Lämmitä ranteet: Ota mailasta keskeltä kiinni ja nosta käsi suorana eteen. Kierrä mailaa ympäri mahdollisimman isolla liikeradalla 10 kertaa molempiin suuntiin.

4. Venyttele reidet ja pohkeet: Aseta toinen polvi maahan ja vie toinen jalka ja lantiota eteenpäin, muista pitää keskivartalo tiukkana ja nosta ”vyönsolkea” ylöspäin, näin lantio pysyy oikeassa asennossa. Tee kymmenen lyhyttä muutaman sekunnin joustoa. Pidä pohkeet käyntiasennossa ja jalkaterät eteenpäin, koukista takimmaisen jalan polvea, pidä toisen jalan kantapää maassa ja pidä asento muutaman sekunnin ajan. Toista 10 kertaa molemmille puolille. 

5. Muista palautuminen: Kierroksen aikana kulutat nestettä enemmän kuin kuvittelet, joten muista neste- ja ravintotankkaus. Palautuminen edistää tankkauksen lisäksi matalatehoinen jälkitreeni, kuten hyvin kevyttehoinen kuntopyöräily ja lyhyet venytykset tai vaikka kevyt kuntopiiri. 

Etsi luettavaa