Hyppää sisältöön

Kevin Chappell nousi sängyn pohjalta ennätysmieheksi- yhdeksän peräkkäistä birkkua tuloksen 59 pohjana

Kevin Chappell (71-59-73) on superkierroksestaan huolimatta vailla mahdollisuuksia PGA Tourin Virginian kisan voittoon

PGA Tourin konkareihin luokiteltava Kevin Chappell oli 10 kuukautta sitten selkäleikkauksessa. Paluukilpeilussaan PGA Tourilla hän teki perjantaina tuloksen 59 oltuaan jo kymmenen reiän jälkeen yhdeksän alle parin.

Kevin Chappell osoitti perjantaina, että taidot eivät häviä, vaikka pelaaja . joutuisi pitkällekin tauolle loukkaantumisen myötä. Chappell pelasi edellisen kisansa PGA Tourilla marraskuussa 2018. Paluumatkalla kotiin, hänen pitkäaiikaiset selkävammansa äityivät tosi pahaksi, edessä oli lääkäerien suosittelema leikkaus.

Toipuminen oli alkuun hidasta ja kivuliasta USA:ta vuoden 2017 Presidents Cupissa edustaneen pelaajan kyetessä ensimmäisten päivien aikana vain makaamaan sängyssä ja sohvalla. 

Tauko kilpailuista venyi yli yhdeksän kuukauden mittaiseksi.  Elokuun lopulla Chappell ”lämmitteli” osallistuen kahteen Korn Ferry Tourin kisaan, joissa sijoitukset olivat 62:s ja 51:s.

Meneillään olevan Military Tribute at The Greenbrier kilpailun ensimmäinen kierros tuotti tuloksen 71, jolla Chappell oli kaukana kärjestä.

Perjantaina hän teki ensimmäisellä reiälläään parin, mutta sitten alkoi tapahtua. Birkkuja tuli yksi toisensa jälkeen, peräkkäin peräti yhdeksän, joka sivuaa PGA Tourin ennätystä. Hän teki vielä kuudella seuraavalla kaksi birkkua, ja oli par-70 kentällä tuloksessa 11 alle. 

“ Puttini menivät sisään joka paikasta. Suurin osa niistä oli erinomaisia, mutta matkaa oli useimmissa 5-6 metriä. Yksi tai kaksi puttia, jotka mielestäni eivät osuneet kohdilleen menivät nekin sisään”, Chappell kertasi flow-jaksoaan.

Kaksi reikää ennen loppua konkarin mielessä oli luonollisesti Jim Furyksin tekemän ennätystuloksen 58 rikkominen.

”Sanoin caddielleni, että pidetään kaasu pohjassa, haluan tehdä sen tuloksen 57.”

Tässä hän ei kuitenkaan onnistunut, 17:lla (kentän 8:s) Chappell joutui upottaaan pitkän par-putin. Viimeisellä Chappellilla oli kolmemetrinen birkkuputti Furykin tuloksen sivuamiseen, se meni kuitenkin niukasti ohi.

Kevin Chappell menee historiaan  hänen sivuttuaan perättäisten birkkujen ennätystä (9). Hänestä tuli kymmenes pelaaja, joka on pelannut tuloksen 59, Furykilla on 58:n lisäksi yksi kierrostulos 59.

Viikonlopun kisakentällä Old White TPC:lla tuloksen 59 teki PGA Tourin kisassa jo aiemmin Stuart Appleby.

Opettavaista ja jopa luonnollista on sekin, että elämänsä parhaan kierroksen jälkeen lauantain 18 reikää vaativat 14 lyöntiä enemmän, tulokseksi tuli 73, jolla Chappell putosi ennen viimeistä kierrosta sijaluvulle 29:s.

Kilpailua johtaa ennen sunnuntain kierrosta Chilen 20-vuotias Joaquin Niemann. Yksikään chileläinen ei ole voittanut PGA Tourin kisaa, joten amatöörien maailmanlistan ykkösenä jo 18-vuotiaana olleella Niemannilla on mahdollisuus tehdä historiaa kotimaansa hyväksi.

Kilpailun tulosseurannan löydät täältä.

Kevin Chappellin kierroksen tilastoja:

Huomionarvoisia asioita kierroksesta on nostettavissa runsaasti.

-Väyläosumaprosentti oli vaatimaton (8/14)

-Etäisyydet, joilta Chappell pääsi birkkuja keskimäärin lyömään (26, 7 feet) oli vasta päivin 27:ksi paras

-Putteja hän upotti yhteensä lähes 43 metrin matkalta, joka antaa keskiarvoksi vajaat 2,4 metriä.

Kenttä: Old White TPC, Virginia

Tulos: 59, 11 alle parin. 

-11 birkkua, joista yhdeksän peräkkäin. Sivuaa PGA Tourin ennätystä

Strokes Gained: Off-the-Tee – +1.613 (7th)

Strokes Gained: Tee-to-Green – +4.915 (2nd)

Driving Accuracy – 8 of 14 fairways (T86)

Strokes Gained: Approach the Green – +1.860 (19th)

Greens in Regulation – 17 of 18

Proximity – 26’ 7” (T27)

Strokes Gained: Around the Green – +1.442 (10th)

Strokes Gained: Putting – +5.008 (2nd)

Putts – 24

Feet of Putts Made – 141’ 2”

Strokes Gained: Total – +9.923 (1st)

Etsi luettavaa