Hyppää sisältöön

Kenttien huippukunto on tämän kevään normi

Tuusulan Golfklubi on mukava puistokenttä.

Golfarin syklit ovat erilaisia. Omalta osaltani kevät ja alkukesä ovat sitä aikaa kun kiinnostus omaa peliä kohtaan on huipussaan. Pitää nauttia silloin, kun se on vielä mahdollista. Ja mikä parasta – pelata mahdollisimman monella eri kentällä. Seuraavassa vähän kokoelmaa alkukauden kenttäbongailuista!

Kevät tuntui tulevan tänä vuonna nopeasti. Mikä parasta, kentät olivat jopa paremmassa tikissä kuin oma lyönti. Rakkautta lajia kohtaan oli jälleen ilmassa, kun odotukset jaksoi pitää maanpinnalla ja tavoitella omiin taitotasoihin realistisia suorituksia. Nyt kaikki kentät ainakin pääkaupunkiseudulla ovat jo auki ja voidaan puhua täydestä kesästä.

Vuoden ensimmäiset kierrokset omalta osaltani osuivat Peuramaahan ja Vuosaareen. Kumpikaan ei pettänyt, ei edes jää Peuramaan vesiesteissä jalkojen alta. Suurempi tunnustus täytyi kuitenkin antaa Vuosaarelle, joka aukesi roudan vuoksi pari viikko muita myöhemmin.  Oli hämmentävä näky, kun jo ensimmäisellä viikolla Vuosaaren viheriöitä jyrättiin. Ne viheriöt muuten olivat ja ovat kuulopuheiden mukaan vieläkin todella nopeat. Aivan käsittämätön suoritus kentänhoitajilta, sillä elettiin huhtikuuta.

Hillside tapahtumia täynnä

Toinen golfkenttä, joka ansaitsee kehut, on Hillside Golf & Country Club. Vihdin kirkonkylällä sijaitseva Hilside on sijaintinsa puolesta tosi haastava, mutta kentän kunto vuosi toisensa jälkeen on täysi spektaakkeli. Toimitusjohtaja Kari Piippo on laittanut itselleen ja tiimilleen kovat kasvutavoitteet, ja niissä on pysytty. Tälle vuodelle tapahtumakalenterissa ei ollut juurikaan enää vapaita aikoja, ja Valley-kenttä pelataan lähes päivittäin erilaisia tapahtumia.

”Kasvua on tullut ja sitä on odotettavissa taas tälle vuodelle, kun katsoo lukuja. Meillä on selkeä tavoite kasvattaa kierrosmääriä ja haluamme olla aktiivisia tapahtumien suhteen. Löytyy kaikkea SM-kisojen ja Petteri Koponen Invitationalin väliltä. Kuten ruudusta näkee, niin syykuussa on vielä yksi viikonloppu, jonne voi tapahtumaa lähteä järjestämään”, Piippo esitteli kalenteriaan huhtikuussa. Nyt kyseinen viikonloppu on todennäköisesti jo täynnä.

Hillside järjesti myös mid-kiertueen karsintaturnauksen ns. junioreille (82-86 -syntyneet) lauantaina. Pelaajat kehuivat kenttää ja sen kuntoa maasta taivaisiin, vaikka vettä tuli kuin aisaa.

Tuusulassa jääpoltetta 

Uusi bongaus itselleni oli Tuusulan Golfklubi. Jostain syystä yllättävän vähälle huomiolle jäänyt puistokenttä on viimeisten vuosien aikana ollut hienossa kunnossa. Tänä vuonna Tuusulassa ei oltu säästytty talven vaikeuksilta, vaan kentän viheriöt olivat kärsineet jääpoltteesta ja olivat melko epätasalaatuiset. Kenttä itsessään on kuitenkin todella mukava pelattava ja aion palata areenalle, kunhan viheriöt kerkeävät kesäkuntoon.

Finnish Tour alkoi Nordcenterissa helatorstain viikonloppuna. Nordcenter Fream on vähällä käytöllä läpi vuoden, joka on sinänsä tosi sääli. Kenttä on uskomattoman hieno kokonaisuus, eikä sen kunto voi oikein enää parantua siitä, johon se oli saatu ensimmäiseen kisaan. Pelikaverini kanssa spekuloimme, että kenttä oli lähes virheetön, vaikka elettiin toukokuun alkupuolta.

Eipä kesä golfillisesti juurikaan paremmin voi alkaa. Sunnuntaina käynnistyy kauden toinen Finnish Tourin kilpailu ja tällä kertaa pelataan vaatimattomasti Linna Golfissa. Suomalaisilla golfkentillä on palvelut kunnossa ja aika kovia green fee -tarjouksiakin on ilmassa. Kannattaa tarttua syötteihin ja käydä pelaamassa muitakin kuin omaa kotikenttää.

Sehän golfin suola on, että kaikki kentät ovat erilaisia!


GoGolfin tämän viikon kentät ovat Nordcenterin Fream ja Himos Golf. Katso huippudiilit verkkokaupastamme.


 

Etsi luettavaa