Hyppää sisältöön

Kenen päälle takki puetaan? Tässä suosikkimme

Kenen päälle vihreä takki -puetaan? Se selviää sunnuntaina.

Kokemus on yleensä valttia Augusta Nationalin kentällä, mutta kaksi vuotta sitten Jordan Spieth näytti sijoittumalla toiseksi, että jopa ensikertalainen voi pärjätä Mastersissa. Viime vuonna hän vei koko roskan.

Tänä vuonna maailman kärkipelaajat ovat nuoria mutta myös kokeneita. Siksi uskon, että vihreä takki puetaan jälleen kerran jonkun nimekkään pelaajan harteille. 

Jason Day – selkä jälleen kunnossa

Jason Dayllä putti kulkee.

Maailman ykköspelaaja saapui Augustaan jo perjantaina ja on viettänyt kentällä reilusti aikaa. Match Play Championshipissä ilmenneet selkäongelmat on saatu ratkaistua hyvän hoidon avulla. Jason Day itse kertoo pelinsä olevan erittäin terävässä kunnossa. Hänen vahvuutenaan on korkeiden ja pitkien lyöntien lisäksi upea griinityöskentely, joka on juuri nyt maailman parasta. 

Dayn mukaan viikon tärkein haaste on mentaalipuolella. Keskittymiskyvyn ylläpitäminen läpi viikon on tärkeää. Day kertoo, että oikea mielentila tarvitaan erityisesti siihen, että hän pystyisi havaitsemaan kentältä kaiken tarvitsemansa tiedon lyönnin suunnitteluun. Silloin lyöntivalinnat onnistuvat ja myös lyöntien toteutus helpottuu. 

Jason Day pelaa Mastersissa kuudetta kertaa. 

Jordan Spieth – valmentajan avulla vireeseen?

Jordan Spiethin peli ei ole kulkenut viimevuotiseen tapaan.

Jordan Spiethin peli ei ole kulkenut viimevuotiseen tapaan. (Kuva: Getty Images)

Viime viikolla Shell Houston Openissa Jordan Spieth oli ajoittain turhautunut peliinsä. Sijoitus jaettu 13 oli kelvollinen, mutta oikealle karanneet lyönnit eivät lisänneet luottamusta peliin. 

Puttipelissä on myös ilmennyt ongelmia kaudella 2016. Tilastoissa kolmen metrin sisältä Spieth on tourilla vasta sijalla 134, eikä hän tuntenut oloaan mukavaksi lyhyissä puteissa viime viikon kilpailussa. 

Masters-viikolla mukana on svingivalmentaja Cameron McCormick, jonka avulla uskon, että Spieth löytää pelivireen. Hyvä tuntuma svingiin palauttaa varmasti fiiliksen myös putterin kanssa. 

Rory McIlroy – Vain Masters puuttuu Roryn listalta

Rory jahtaa Augustassa ensimmäistä Masters-voittoa. Muut major-tittelit häneltä jo löytyykin.

Rory jahtaa Augustassa ensimmäistä Masters-voittoa. Muut major-tittelit häneltä jo löytyykin. (Kuva: Getty Images)

Rory McIlroy on kilpailun ainoa pelaaja, jolla on mahdollisuus viimeistellä ”Career Grand Slam” eli voittaa urallaan kaikki golfin major-turnaukset. Tähän saavutukseen ovat urallaan pystyneet vain golfin legendat: Tiger Woods, Jack Nicklaus, Gary Player, Ben Hogan ja Gene Sarazen.

Rorylle Masters on siis ainoa puuttuva major-pokaali. Major-voittojen kulku ei ole sujunut aivan odotusten mukaan, sillä monet uskoivat Mastersin olevan McIlroyn ensimmäinen major, sillä kenttä soveltuu hänen peliinsä hyvin.

Tiistaina Rory pelasi 18 reikää ja sanoi pelin olevan hyvässä kunnossa. Crosshand-puttityylin kanssa on täytynyt tehdä töitä pituuskontrollin suhteen. 

Rickie Fowler – Peli kunnossa, vaikka voittoa ei ole herunut

Rickie Fowler on nelikosta ainoa, jolta major-voitto puuttuu.

Rickie Fowler on nelikosta ainoa, jolta major-voitto vielä puuttuu.

Viime kauden isot voitot kovat karaisseet Rickie Fowlerin entistä kovemmaksi haastajaksi. Vaikka voittoja ei ole tullut kaudella 2016 peli on ollut loistavassa iskussa. Viimeisessä kahdeksassa kilpailussa Rickie on sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon kuusi kertaa. Pelin taso varmasti riittää voittoon, jos viikko onnistuu suunnitelmien mukaan.

Fowlerin paras sijoitus Mastersissa (T5) on kaudelta 2014.

Etsi luettavaa