Hyppää sisältöön

Kello tikittää: Suomalaiset neljän miehen voimin Shot Clock Mastersissa

Mikko Korhonen on lähtökohtaisesti vahvin suomalaistoivo Itävallassa

European Tourin uutuuskisa Shot Clock Masters käynnistyy Itävallassa torstaiaamuna. Suomalaisista mukana ovat viime vuoden kakkonen Itävallan kisasta, Mikko Korhonen, sekä Tapio Pulkkanen ET:n vakionimistä. Challenge Tourin puolelta mukaan ovat saapuneet Kalle Samooja sekä Kim Koivu.

European Tourin pikkukisa Itävallassa käynnistyy tänään. Potissa on miljoona euroa ja kello tikittää läpi kilpailun. Tai jos rehellisiä ollaan, edes pelaajat eivät tiedä miten lyöntiaikoja käytännössä mitataan kilpailussa. 

Viasat Golf ja Viaplay näyttävät tänään Shot Clock Mastersia. Silloin todellisuudessa selviää mitä tarkoittaa Shot Clock ja kuinka monen ryhmän perässä löytyy näyttävä lyöntikello. Todennäköisesti resurssit eivät mahdollista samaa ajan mittaamista kaikille ryhmille. 

Yksi pelaaja joka pääsee kuitenkin todennäköisesti näyttävän lyöntikellon kera kentälle on Mikko Korhonen. 8.42 Suomen aikaa pelinsä aloittava Korhonen on ensimmäisessä TV-ryhmässä yhdessä Ashun Wu:n ja Austin Connellyn kanssa. Viime vuoden kisan kakkonen lukeutuu kisan suurimpiin ennakkosuosikeihin. Korhosta voidaan lähes luvalla pitää pikkukisojen erikoismiehenä. 

””Tällä viikolla luvassa on mielenkiintoinen formaatti, saa nähdä miten se toimii käytännössä””, pohti Korhonen, joka piipahti viime viikolla pelatun Italian Openin jälkeen kotimaassa parin päivän ajan ja lensi Wieniin tiistaina.

”Hitaita pelaajia on kiertueella kyllä jonkun verran, kummasti heidänkin kohdallaan peli nopeutuu, kun tuomari saapuu paikalle. Veikkaan, ettei tällä viikolla paljon hitaita pelaajia viivalla ole””, Korhonen naureskeli.

Samaan aikaan Korhosen kanssa kentälle lähtee myös Kalle Samooja. Turkulainen starttaa kentän 10-tiiltä kauden kolmanteen pääkiertueen kisaansa. Edellisessä yrityksessä hän oli 58:s Sisiliassa kolme viikkoa sitten. Viime viikolla Samooja pelasi vahvan viikonlopun sijoittuen 11:nneksi Sveitsin CT:n kisassa. 

Tapio Pulkkanen on elänyt golfillisesti vaikeita aikoja. Toivottavasti palaset loksahtelevat paikoilleen Itävallassa, jossa hän yrittää katkaista kahden missatun cutin putken.

Kim Koivu pelasi myös vahvasti Sveitsissä päätyen sijalle 20. Puttitekniikkaansa viilannut Koivu kertoi, että putterin kanssa hommat ovat menneet muutosten myötä parempaan suuntaan ja nyt se voisi olla jo vahvassa turnauskunnossa. Koivu aloittaa pelinsä iltapäivällä kello 14.46 Suomen aikaa. 

Viasat Golf ja Viaplay näyttävät kisan suorina lähetyksinä

Etsi luettavaa