Hyppää sisältöön

Kauden päätapahtuma

Kim Koivu nappasi Vierumäellä viime vuonna uransa toisen Challenge Tour -voiton. Tänä vuonna hän pelaa European Tourilla.

Vierumäki Finnish Challenge on suurten mahdollisuuksien golfkilpailu suomalaisille yrityksille ja kilpapelaajille. Tänä vuonna myös yksittäiset golfarit voivat osallistua tärkeän tapahtuman tukemiseen hyötyen siitä itsekin.

VIERUMÄKI FINNISH Challengen merkitys suomalaiselle miesgolfille on kiistaton. Ilman kilpailun tuomia villejä kortteja Tapio Pulkkasen ja Kalle Samoojan unelma European Tourille noususta olisi saattanut ainakin viivästyä.

Kisa pelataan elokuun alussa, ja tänä vuonna kisan merkittävänä kumppanina toimii myös Suomen Golfliitto, joka tukensa myötä sai jaettavaksi Suomi-golfin kannalta tärkeät villit kortit.

Niiden turvin esimerkiksi Antti AhokasRoope Kakko ja Oliver Lindell pystyvät kokoamaan itselleen mukavan määrän Challenge Tour -kilpailuja, mikä tarjoaa heille aidon mahdollisuuden nousta pääkiertueelle kauden päätteeksi.

VIIME VUONNA kilpailu herätti suuren yleisön kiinnostuksen suomalaispelaajien menestyksen ansiosta. Kilpailun voitti jännittävän uusinnan jälkeen Kim Koivu, jonka peliä seurasi päätöspäivänä suuri yleisömassa.

Koivun lisäksi myös viiden joukkoon sijoittuneet Ahokas ja Samooja olivat pitkään voittotaistelussa mukana. Kaikkiaan seitsemän suomalaismiestä läpäisi cutin.

Vierumäki Finnish Challenge sai myös laajaa näkyvyyttä televisiossa, kun MTV3 esitti koosteen kilpailusta jälkilähetyksenä. Tänä vuonna televisioinnista vastaa Yle, joka näyttää koostelähetykset lauantai- ja sunnuntai-iltana heti rallin MM-sarjalähetyksen jälkeen.

”Samana viikonloppuna ajetaan Neste Rally Finland, joten on odotettavissa, että urheilusta kiinnostuneita ihmisiä jää linjoille katsomaan myös golfia”, sanoo Vierumäki Golfin toimitusjohtaja ja kilpailun promoottori Jan Ruoho.

SUOMALAISHUIPPUJEN LISÄKSI kilpailussa pääsee näkemään läheltä myös tulevien huippupelaajien tekemistä lähietäisyydeltä. Koivulle uusinnassa kirvelevän tappion kärsinyt Skotlannin Robert McIntyre on tätä juttua kirjoittaessa European Tourin rankingissa sijalla 12. Toinen esimerkki Challenge Tourin kärkipään kovasta tasosta on se, että niin ikään Vierumäen kisassa viime vuonna pelannut Ranskan Robert Langasque on listalla 22:ntena.

Aiemmilta vuosilta tuttuja Vierumäen-kävijöitä, jotka menestyvät nyt European Tourilla, ovat Etelä-Afrikan Erik Van Rooyen, Itävallan Matthias Schwabb ja Yhdysvaltain Sean Crocker.

KILPAILUN BUDJETTI on noin 400 000 euroa. Se kerätään pääosin yrityksiltä, joita on lähtenyt ilahduttavasti mukaan tapahtumaan, joka on kehittynyt vuosi vuodelta koko ajan parempaan suuntaan.

”Kiertueorganisaatiolta, yhteistyökumppaneilta, pelaajilta, katsojilta ja medialta saamamme palaute on ollut hyvää. Tavoite on edelleen korkealla – elämyksellisessä viikossa, joka antaa vieläkin enemmän”, Ruoho sanoo.

Ruoho kertoo, että yhteistyöstä kiinnostuneet yritykset ehtivät vielä tukemaan kilpailua ja hyötymään Vierumäen tarjoamista muista mahdollisuuksista. Hän muistuttaa, että suurempiin yhteistyöpaketteihin sisältyy yrityksen golfkisa, liikuntapäivä tai kuntotesti joko yhteistyökumppaneille tai henkilökunnalle.

”Jos kilpailun järjestäjät olisivat tarjonneet meille pelkkää näkyvyyttä kilpailun yhteydessä, ja sen vastineeksi tukkua rahaa, keskustelut olisivat jääneet siihen”, sanoo Continental Rengas Oy:n toimitusjohtaja Pauli Mikkola. ”Sen sijaan Jan Ruoho ja Ville Hautala lähestyivät meitä ehdotuksella, jossa oli oikeasti järkeä. He rakensivat holistisen kokonaisuuden, joka koostui valtaosin sellaisista palveluista, joita muutenkin olisimme lähteneet hankkimaan.”

VIERUMÄEN KILPAILU tunnetaan myös mahtavista hole-in-one-palkinnoista. Niitä on luvassa myös tänä vuonna. Palkinnot ovat voimassa myös kahdessa pro am – tapahtumassa, jotka järjestetään kilpailun alla.

Yksi hole-in-one-kumppaneista on Yamaha Motor, jonka myyntipäällikkö Janne Sinisalo kertoo, että kumppanuus Vierumäki Finnish Challengessä tarjoaa heille arvokasta näkyvyyttä ja kosketuspintaa aktiivista vapaa-aikaa viettäviin suomalaisiin.

”Suuri osa Vierumäelle suuntaavista on meille potentiaalista asiakaskuntaa”, Sinisalo näkee.  

”Yamaha oli viime vuonna ensimmäistä kertaa mukana, ja kokemus tapahtumasta oli erittäin positiivinen. Hienoa, että voitto meni suomalaiselle.”

Tänä vuonna Yamaha näkyy tapahtumassa myös siten, että sen valmistamat golfautot ovat kisajärjestäjien ja tuomareiden käytössä.

”Viime vuonna hole-in-one-palkintona oli upea Finnmaster-vene, tietenkin Yamahan perämoottorilla. Tämän vuoden kisassa on myös luvassa upea Yamaha-tuote hole-in-one- palkintona, mutta mikä, sen pidämme vielä salaisuutena”, Sinisalo vinkkaa.

JAN RUOHON mukaan pro amit ovat myyneet hyvin.

Tänä vuonna Vierumäki tarjoaa myös tavalliselle pelaajalle mahdollisuuden lähteä tukemaan Suomen merkittävintä golftapahtumaa. Support-pakettiin sisältyy Cooke-kentän green feen ja varausoikeuden kilpailun jälkeisille päiville sekä varausoikeuden Classic-kentälle kisaviikon aikana.

”Kun on ajoissa liikkeellä, varmistaa sen, että halutessaan pääsee tutustumaan Cooke-kenttään lähes kilpailupäivien virityksin”, Ruoho vinkkaa.

Vierumäki Finnish Challenge pelataan 1.-4. elokuuta. Pro am -kilpailut pelataan keskiviikkona 31.7. Support-paketti on myynnissä myös GoGolfin verkkokaupassa: gogolf.fi/shop.

Esimerkkejä Vierumäki Finnish Challenge -paketeista

SILVER-paketti (3 000 €) sisältää:

 • Neljä green feetä Cooke-kentälle
 • Pro am -kilpailuun yhden joukkueen (3 hlöä)
 • Special VIP -liput kolmelle avainhenkilölle kilpailun ajaksi
 • Näkyvyyden kumppanitaulussa Golf Paviljongilla

GOLD-paketti (13 500 €) sisältää:

 • Golfyritystapahtuman 50 hlölle, liikuntapäivän 25 hlölle / kuntotestin 16 hlölle
 • Give-away pelaajalle
 • Nimetyn pelioikeuden Cooke-kentälle
 • 20 pelilippua Cooke-kentälle
 • Pro am -kilpailuun yhden joukkueen (3 hlöä)
 • Special VIP -liput kolmelle avainhenkilölle kilpailun ajaksi
 • Näkyvyyden kumppanitaulussa Golf Paviljongilla

Lisätietoja yhteistyöpaketeista toimitusjohtaja Jan Ruoholta: jan.ruoho@vierumaki.fi, 010 5777 400.

Etsi luettavaa