Hyppää sisältöön

Kauden ensimmäinen majorin voitti nuori yllättäjä – Morikawa teki päivän ainoan virheensä palkintojenjaossa

Collin Morikawa pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä major-voittoa 23-vuotiaana.

Collin Morikawa on voittanut PGA Championshipin. Hänestä tuli kaikkien aikojen kolmanneksi nuorin pelaaja, joka on voittanut kilpailun.

Collin Morikawa on voittanut PGA Championshipin. Toista kautta ammattilaisena pelaavalle 23-vuotiaalle voitto oli uran kolmas PGA Tourilla ja luonnollisesti ensimmäinen arvoturnauksessa.

Morikawa päätyi neljän kierroksen jälkeen yhteistulokseen -13. Hän pelasi päätöskierroksen virheettömästi tulokseen 64 lyöntiä ja otti voiton kahden lyönnin erolla ennen kokeneita Yhdysvaltain Dustin Johnsonia ja Englannin Paul Caseyä, jolle sijoitus oli pitkän uran paras majoreissa.

Kilpailun ratkaisu tapahtui 16. reiällä, joka on lyhyt par 4. Sunnuntaina reikä pelattiin noin 270 metrin mittaisena, mikä tarkoitti Morikawalle sitä, että hän pystyi tarttumaan tiillä draiveriin, sillä mitta oli hänelle täydellinen. Avaus onnistui loistavasti ja päätyi parin metrin päähän reiästä.

Kun putti upposi, korttiin merkittiin eagle ja Morikawa siirtyi kahden lyönnin johtoon.

Keskiviikkona ennen turnauksen alkua nuori voittaja oli uumoillut, ettei lähtisi kisassa yrittämään avausta päälle. Päätöskierroksella lippu oli kuitenkin juuri sopivassa paikassa, joten Morikawa muutti onnistuneesti suunnitelmaa.

”Muistan nuo hetket lopun elämäni. Viheriön etureunaan oli 278 ja reiälle 294 jaardia. Pallo meni 291 jaardia, aivan kuten pelasin sen. Se oli normaali draiveri minulle, eikä minun täytynyt tehdä mitään erityistä. Onneksi en lyö palloa 330 jaardia”, hän veisteli kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tosiaan Morikawa kulkee vastavirtaan nykytrendiä, jossa Bryson DeChambeaun, Brooks KoepkanDustin Johnsonin ja Rory McIlroyn tapaiset pelaajat panostavat voimaharjoitteluun ja lyövät palloa todella pitkälle. Esimerkiksi kiekonheittäjää muistuttavan DeChambeaun ja hentorakenteisen Morikawan ero draivien keskimitassa on ollut tällä kaudella lähes 30 jaardia eli noin 25 metriä.

Mutta sen minkä Morikawa pituudessa menettää, hän korvaa sen tarkkuudessa. Esimerkiksi PGA Championshipissä hän osui kaikista pelaajista tarkimmin väylään avauksissa. Muihin huippuihin nähden lyhytlyöntinen Morikawan vahvuus onkin tarkkuuden ansiosta pallonlyöminen, jossa hän edustaa kokonaisuudessaan kiertueen parhaimmistoa tilastojen valossa.

Ennen 16. reiän eagleä, kilpailu oli supertasainen, jossa johtaja vaihteli taajaan. Tulos kymmenen alle parin näytti pitävän pintansa pitkään ja siihen päätyi lopulta viisi pelaajaa: Jason Day, Matthew Wolff, DeChambeau, Tony Finau ja Scottie Scheffler.

Morikawa siirtyi kuitenkin ensimmäisen kerran yksin johtoon 14. reiällä upotettuaan chipin pitkällä par 4:llä. Sekin oli tärkeä onnistuminen matkalla voittoon.

Morikawa voitto oli jälleen yksi hyvä esimerkki nuorten ja ennakkoluulottomien pelaajien noususta golfin huipulle.

Kun heräsin tänään, tunsin, että näin on tarkoitettu ja tunnen itseni kotoisaksi tässä tilanteessa. Täällä haluan olla, enkä pelkää (voittamista). Luulen, että jos pelkäisin sitä, viimeiset reiät olisivat olleet hieman erilaisia”, hän analysoi.

Hänestä tuli Rory McIlroyn ja Jack Nicklausin jälkeen kaikkien aikojen kolmanneksi nuorin PGA Championshipin voittaja. Myös Tiger Woods voitti kilpailun ensimmäisen kerran 23-vuotiaana, mutta hieman Morikawaa vanhempana. Morikawa on siis varsin hyvässä seurassa loppu-uraansa ajatellen.

”Tämä on ollut hullua, koska koko ammattilaisurani alun ajan kaikkea vertaillaan Tigeriin Mutta Tiger on täysin omalla tasollaan, luulen, että me kaikki tiedämme tämän”, Morikawa sanoi.

”Mutta aina kun sinut yhdistetään keskusteluissa lajin suuriin, kuten Jackiin, Roryyn ja Tigeriin, tiedät tekeväsi jotain hyvin.”

Erityisen hyvin Morikawa pelasi sunnuntaina tiukassa paikassa. Ainoan pienen virheensä hän teki palkintojen jaossa, kun nostaessaan Wanamaker Trophyä ilmaan, pystin kansi putosi yllättäen viheriölle.

Huumorilla siitäkin selvittiin.

Lopputulokset

Etsi luettavaa