Hyppää sisältöön

Kauden ensimmäinen major-turnaus uhattuna koronaviruksen takia

Tiger Woods puolustaa Masters Tournamentin ja Jin Young Ko ANA Inspirationin voittoa.

Kauden ensimmäisen major-turnauksen järjestäminen on vaakalaudalla. ANA Inspriration -kisa pitäisi pelata huhtikuun alussa, mutta alueella on todettu neljä koronatartuntaa. Masters Tournamentin järjestelyjä jatketaan normaaliin tapaan.

Viime vuonna ANA Inspiration -kisa päättyi korealaisjuhliin, kun Jin Young Ko voitti kilpailun kolmen lyönnin erolla.

The Desert Sun -niminen lehti spekuloi tänään sillä, pystyykö Ko puolustamaan voittoaan. Tämänvuotinen kisa pelataan Mission Hills Country Clubilla Rancho Miragen kunnassa – jos pelataan.  Sitä nimittäin uhkaa koronavirus. 

Kaupungissa on todettu nyt yhteensä neljä koronavirustapausta, ja paikalliset terveysviranomaiset ovat sulkeneet nyt esimerkiksi kirjaston varotoimena.

Kisan järjestämisestä vastaava LPGA Tour kertoi, että se seuraa tarkasti terveysviranomaisten kanssa tilanteen kehittymistä.

”Tällä haavaa ei ole suunnitelmissa perua yhtään tulevaa LPAG Tourin kilpailua”, kiertue tiedotti.

Eilen vajaan 20 kilometrin päässä Indian Wellsissä piti käynnistyä WTA-kiertueen tunnettu The BNP Paribas Open, mutta se peruutettiin.

Augustassa ei vielä koronatartuntoja

Miesten kauden ensimmäinen major-turnaus Masters Tournament pelataan pääsiäisenä eli kuukauden kuluttua Augustassa, Georgiassa. Kisan järjestävä Augusta National tiedotti viikko sitten seuraavansa tarkasti terveysviranomaisten kanssa tilannetta ja jatkavansa kilpailujen järjestelyjen tekemistä normaaliin tapaan.

Georgian osavaltiossa on tähän mennessä todettu 17 koronavirustapausta, mutta ne kaikki sijaitsevat lähellä Atlantaa. Augustaan on Atlantasta matkaa noin 230 kilometriä. 

Masters Tournamentin voittoa puolustaa Tiger Woods.

Aiemmin sekä LPGA Tour että European Tour on perunut Aasiassa pelattavia kilpailuja. Myös tämänviikkoinen European Tourin kilpailu Kenya Open peruttiin varotoimena kenialaisten viranomaisten päätöksellä.

Etsi luettavaa