Hyppää sisältöön

Katso video: Vandaalit pärräsivät prätkillä Ryder Cup -kentän tärviölle: ”Panee veren kiehumaan”

Walton Heathin kentänhoitajille tuli motoristien vuoksi ylimääräistä työtä.

Walton Heathin kenttä koki sunnuntaina kovia, kun neljä moottoripyöräilijää revitteli nurmipinnoilla. Tuhotyö päätyi videolle ja poliisi tutkii asiaa.

Joka kevät joku jossain päin maailmaa saa kuningasajatuksen mennä moottorisoidulla ajoneuvolla golfkentälle aiheuttamaan tuhoa.

Todelliseen golfkulttuurihäväistykseen syyllistyi viime sunnuntaina joukko moottoripyöräilijöitä, jotka menivät ruovittelemaan Lontoon luoteispuolella sijaitsevalla Walton Heathin kentälle.

Walton Heath on yksi maailman tunnetuimmista heathland-kentistä. Heathland-kentät ovat sisämaassa sijaitsevia kanervikkoiseen maastoon rakennettuja golfkenttiä.

Maailman sadan parhaan kenttään perustamisestaan lähtien kuulunut kenttä tunnetaan muun muassa siitä, että se on isännöi vuonna 1981 Ryder Cupia. Tuolloin Eurooppa koki murskatappion Yhdysvalloille. Kentällä pelataan myös vuosittain US Openin karsinnat.

Motoristit olivat liikkeellä sunnuntaina illansuussa. Kentällä oli tuolloin rauhallista, sillä golfkentät ovat olleet jo jonkin aikaa kiinni Iso-Britanniassa koronaviruksen vuoksi.

Tuhotyöstä tuli tietenkin poliisiasia, sillä vauriot kentälle olivat merkittäviä.

”Panee veren kiehumaan, kun näkee tällaisen vanhan helmen kärsivän joidekin nuorten älykääpiöiden tekemästä vahingoteosta”, Walton Heathin jäsen Tom Abbott twiittasi.

Etsi luettavaa