Hyppää sisältöön

Katso video: Näin mennään European Tourille tyylillä – Rikard Karlbergin selviytymistarina hakee vertaistaan

Rikard Karlberg pelaa ensi kaudella European Tourilla.

Rikard Karlberg nousi takaisin European Tourilla upottamalla 15-metrisen putin päätösreiällä.

Rikard Karlberg on edennyt vaikeuksien kautta voittoon. Ruotsalainen on kokenut kovia, mutta eilen karsintafinaalissa hän näytti, että aurinko paistaa risukasaankin.

Ennen päätösreikää Karlberg oli lyönnin päässä karsintarajasta, mutta matkaa birdie-putissa 18. viheriöllä oli arvioiden mukaan jopa 15 metriä. Tiukan keskittymisen jälkeen pallo irtoaa lavasta, pallo vierii pitkän matkan ja uppoaa reikään. Tuuletuksen ovat sen mukaiset, kuten tältä videolta voi nähdä.

Karlberg palasi tänä vuonna kilpakentille pidettyään terveyssyiden takia pitkän tauon golfista.

Karlberg kertoi elokuussa Vierumäellä GoGolfille, ettei koskenut puolentoista vuoden aikana mailoihin lainkaan. Sairastelukierre johtui infektiosta, jota hän ei malttanut hoitaa kunnolla, vaan harjoitteli kovaa ja pelasi kisoja puolikuntoisena kipulääkkeiden avulla, kunnes koitti täydellinen henkinen ja fyysinen romahdus.

”Minulla oli flunssan oireita koko ajan, enkä kuunnellut kroppaani”, Karlberg sanoi tuolloin.

Vierumäellä hän teki paluuta kisaympyröihin ja johtikin kisaa yhdessä vaiheessa. Kunto ei kuitenkaan kestänyt loppuun saakka, ja hän sijoittui jaetulle kuudennelle sijalle.

”Kesti pitkään, ennen kuin sain voimani takaisin. Maaliskuussa oli vielä hankalaa kiertää yhdeksän reikää, mutta pikku hiljaa olen saanut voimani takaisin. Nyt pystyn pelaamaan 18 reikää keskittyen täydellisesti suoritukseen koko ajan”, hän jatkoi.

Tällä kaudella Karlberg pelasi sekä European Tourilla että Challenge Tourilla. Hän sijoittui rankingissa 158:nneksi eli jäi ilman kunnon kategoriaa kiertueelle.

Parhaimmillaan Karlberg on ollut European Tourin rahalistalla 34:s. Hänellä on kiertueelta yksi voitto.

European Tour on katsottavissa Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa