Hyppää sisältöön

Katso video: Mikä tasapaino yhdellä jalalla – Juan Postigo Arcen svingistä kannattaa ottaa mallia

Juan Postigo Arce taakseviennistä kelpaa ottaa mallia.

Espanjalainen Juan Postigo Arce syntyi ilman toista jalkaa, mutta lyö golfpalloa kauniisti.

Juan Postigo Arce draivaa pallon lähes 250 metrin päähän. Se on loistava mitta ihan kenelle tahansa, mutta erityisesti se on loistava mitta Juanille, jolta on syntymästään asti puuttunut oikea jalka polven yläpuolelta.

Espanjalainen Postigo Arce ei ole koskaan antanut sen vaikuttaa liikkumiseensa, vaan hän kokeili lapsena useita eri lajeja: tennistä, laskettelua ja purjehdusta. Jalkapallo kolahti, mutta kun 12-vuotiaana hän aloitti golfin peluun, se oli menoa.

EDGA:n eli European Disabled Golf Assosiactionin verkkosivuilla julkaistussa haastattelussa Juan sanoo kokeneensa heti ensimmäisestä lyönnistä lähtien, että hän pystyisi pärjäämään lajissa.

Hän ihastui golfissa myös siihen, että se on niitä harvoja lajeja, joissa hän on invalidideetistään huolimatta samalla viivalla terveiden kanssa.

”Me pelaamme samoja kenttiä, samoissa olosuhteissa kuin muut. Golfia voimme pelata kaikkien kanssa ja ketä tahansa vastaan”, hän kuvaili.

Juan kehittyi golfissa nopeasti. Viidessä vuodessa hän onnistui pudottamaan tasotuksen neljään, mikä vaati kovaa sitoutumista ja harjoittelua. Se ei kuitenkaan ongelma, sillä hänestä tuli nopeasti golffriikki, kuten hän itseään on kuvaillut.

Aluksi Juan yritti pelata lajia proteesin kanssa, mutta hylkäsi sen nopeasti.

Tärkeässä roolissa on ollut hänen kotiklubinsa pro Santiago Carriles, jonka avustuksella Juan on onnistunut kehittämään itselleen häikäisevän hienon ja ennen kaikkea tasapainoisen golflyönnin.

Se on nostanut hänen vammaisgolfin maailmanlistalla kymmenenneksi.

Ja tässä itse svingi – sen katsominen on puhdas nautinto.

Etsi luettavaa