Hyppää sisältöön

Katso hurja video: Spieth löi palloa kallionkielekkeellä henkensä kaupalla – ja säästi lyönnin

Jordan Spiethille olisi voinut käydä hassusti, mikäli hän olisi horjahtanut läpimenossa. KUVA: GETTY IMAGES

Kun golfissa puhutaan riskinotosta, yleensä pahin uhkakuva on suuren tuloksen tekeminen. Jordan Spiethille riskinotto tarkoitti pallon lyömistä henkensä kaupalla.

Ammattilaisgolfareilla on poikkeuksellisen hyvä tasapaino, jota he myös harjoittelevat ahkerasti kuntosaleilla.

Hyvän tasapainon ansiosta palloon osuminen on helpompaa, sillä pienikin huojuminen liikkeen aikana johtaa helposti kelvottomaan osumaan.

Jordan Spiethillä oli viime lauantaina pelissä vähän enemmänkin kuin onnistunut lyönti, kun hän päätti lähteä lyömään palloa Pebble Beachin kahdeksannella reiällä korkean jyrkänteen reunalta.

Ja hyvä tasapaino oli siinä tilanteessa kaikki kaikessa.

Spiethin, joka sijoittui lopulta Pebble Beach Pro-Am -turnauksessa toiseksi, pallo oli päätynyt estealueella, mutta hän ei riskialttiista paikasta huolimatta halunnut dropata palloa.

Sen sijaan hän otti normaalia leveämmän stanssin ja lähti lyömään palloa vajaan 150 metrin päässä sijainneelle viheriöille.

Lyönnin lopputulos oli tässä tapauksessa monelle tv-katsojalla toissijainen asia. Kaikki jännittivät sitä, horjahtaako Spieth epätasaisella alustalla lyötäessä. Sen seuraukset olisivat voineet olla kohtalokkaat, kuten alla olevasta videosta voi nähdä.

Pudotusta olisi ollut parisenkymmentä metriä.

Kierroksen jälkeen Spieth myönsi itsekin olleensa kauhuissaan ennen lyöntiä.

”Olen iloinen, että pääsin kierroksen loppuun, enkä pudonnut siltä jyrkänteellä kahdeksannella reiällä”, Spieth kertoi tv-haastattelussa.

”Se oli koko tähänastisen urani hermoja raastavin lyönti.”

Spieth kertoi, että hänen caddiensä Michael Greller oli sanonut jälkikäteen, että ”minun olisi pitänyt napata pallo ja heittää se veteen”.

”Hän yritti vakuuttaa minut siitä, ettei palloa kannata lyödä, mutta minä pyysin häntä, ettei tulisi pallolle, koska silloin hän olisi varmasti yrittänyt vakuuttaa minut siitä, ettei palloa kannata lyödä”, Spieth jatkoi.

Caddien vastustuksesta huolimatta Spieth löi palloa ja sai pelastettua itselleen parin. Hän oli ennen tuota reikää kierrostaan neljä alle parin, joten pallon droppaaminen olisi todennäköisesti tarkoittanut bogia.

Heittäytymällä vaaraan, Spieth sai siis säästettyä lyönnin ja pidettyä hyvän vireen kierroksella, jonka hän pelasi lopulta 63 lyönnillä (-9).

Kysymys kuuluu, mitä sinä olisi tehnyt?

Etsi luettavaa