Hyppää sisältöön

Katso huikea koostevideo: FedEx Cupin ensimmäisen finaalikisan avauskierroksella nähtiin roppakaupalla säkityksiä – komeimmasta vastasi kärkimies Si Woo Kim

Korean Si Wo Kim säväytti päätösreiän eaglellaan. Scottie Scheffler ja Rory McIlroy ovat kaukana kärjestä FedEx Cupin ensimmäisessä finaalikilpailussa.

Korean Si Woo Kim johtaa St Jude Championshipiä avauskierroksen jälkeen. Hän pelasi avauskierrokseen tulokseen 62 (-8) lopetettuaan kierroksen häikäisevään eaglesäkitykseen noin 145 metristä.

Upean lyönnin voit katsoa jutun pääkuvan paikalta löytyvältä videolta kahden minuutin kohdalta.

Korelainen oli huikeassa vedossa etenkin takaysillä, jonka hän pelasi eagle-lopetuksen ansiosta seitsemän alle parin. Etuysi kulki yhden yli.

Si Woo Kim johtaa St. Jude’s Championshipiä avauskierroksen jälkeen J.J. Spaunin kanssa. KUVA: GETTY IMAGES

Kim jakaa kärkipaikan Yhdysvaltain J.J. Spaunin kanssa. Kolmantena on Yhdysvaltain Sadith Theegala lyönnin kaksikko perässä.

Kärkikolmikkoa voi pitää jossain määrin yllätyksenä, mutta kilpailu on vasta alussa ja äärimmäisen tasainen. Kolmen lyönnin sisällä on peräti 17 pelaajaa. Kärkikymmenikköön mahtuu tässä vaiheessa kuitenkin vain kaksi etukäteen ennakkosuosikkia: kuten Tony Finau (-6), Sam Burns (-5), kummatkin yhdysvaltalaisia.

Burns sijoittui FedEx Cupin runkosarjassa kolmanneksi ja Finau seitsemänneksi.

Iskuetäisyyden päässä tuloksessa kolme alle parin on ruuhkaa nimimiehistä. Tuloksen 67 nimittäin kirjauttivat muun muassa Jon Rahm, Viktor Hovland, Justin Thomas, Cameron Smith, Cameron Young, Collin Morikawa ja puolustava FedEx Cup -voittaja Patrick Cantlay.

Yllättävää oli maailmanlistan ykkösen ja FedEx Cupin kärkimiehen Scottie Schefflerin heikko avauskierros. Hän pelasi 18 reikää yhden yli parin ja on sijalla 88. Pelaajia lähti kilpailuun yhteensä 120.

Kolmatta FedEx Cupin kokonaisvoittoa jahtaava Rory McIlroy jätti myös toivomisen varaa avauskierroksen esityksellään. Tulos (par) ja sijoitus (77.) eivät ei varmasti tyydytä pohjoisirlantilaista.

PGA Tourin finaalikilpailuilla on suuri merkitys kokonaispisteiden kannalta.

Esimerkiksi jos nykyiset tulokset jäisivät voimaan nousisi Si Woo Kim rankingissa 48. sijalta kolmanneksi. Toisaalta Scottie Scheffelerillä on niin suuri etumatka, että hän pitäisi kärkipaikkansa.

Kisaa on kuitenkin vielä kolme kierrosta jäljellä, joten on liian aikaista spekuloida lopputuloksilla. Varmalta vaikuttaa ainoastaan se, että jos keli pysyy helppona, tullee voittotulos painumaan todella alas.

Viime vuonna TPC Southwindin kentällä pelattiin WGC-kilpailu St. Jude’s Invitational, jonka voitti Abraham Ancer kolmimiehisen uusinnan jälkeen tuloksella -16. Tuolloin yksi uusijoista oli Sam Burns.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa