Hyppää sisältöön

Katseet kääntyvät The Playersissa todella kuumaan ryhmään – näin kisa televisioidaan

Rory McIlroy

Maailmanlistan kolme parasta pelaajaa on sijoitettu samaan ryhmään.

Kilpagolfvuoden ensimmäisen vuosineljänneksen kohokohta on epäilemättä The Players Championship. Kisa pelataan Floridassa legendaarisella TPC Sawgrassin kentällä, ja mukana on lajin lähes koko kerma.

Yksi on kuitenkin joukosta poissa. Kuten aiemmin kirjoitimme, Tiger Woods potee selkäänsä, eikä riskeeraa mitään kilpailemalla puolikuntoisena.

Golffareilla nähtävää kuitenkin riittää, sillä maailmanlistan 30 parhaasta pelaajasta Woodsin lisäksi ainoastaan Englannin Lee Westwood loistaa poissaolollaan.

Kiinnostavuudessa yksi ryhmä nousee ylitse muiden, sillä Rory McIlroy, Jon Rahm ja Brooks Koepka on laitettu samaan ryhmään pelaamaan. Samassa ryhmässä pelaa maailmanlistan kolme parasta pelaajaa.

Kolmikko starttaa torstaina ykkösen tiiltä klo 13.51 paikallista aikaa. Tuolloin kello on Suomessa 19.51.

Maailmanlistan ykkönen McIlroy puolustaa kisan voittoa. Rahm on maailmanlistalla kakkosena heti McIlroyn jälkeen. Koepka on ”luisunut” maailmanlistalla kolmanneksi. 

Viime vuonna McIlroy ja Koepka kävivät kovaa taistelua PGA Tourin Vuoden pelaaja -tittelistä. Voittajaksi valikoitui McIlroy, vaikka monen mielestä majoreissa paremmin pärjännyt Koepka olisi ansainnut sen toista vuotta perättäin. Kaksikon välille rakennettiin golfmedioissa jännitettä valinnan tiimoilta, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka kaksikon kemiat toimivat samassa ryhmässä.

Myös Rahm on ollut kovassa vedossa viime aikoina vuoden aikana. Viimeksi hän pelasi helmikuussa Meksikon WGC-kisassa, jossa sijoittui kolmanneksi. Syksyllä espanjalainen voitti kaksi European Tourin kilpailua.

Toinen erittäin mielenkiintoinen ryhmä on nuorista sankareista koottu kolmikko, johon kuuluvat Norjan Viktor Hovland sekä Yhdysvaltain Collin Morikawa ja Matthew Wolff.

Parikymppisten pelaajien kolmikko ryhtyi viime kaudella ammattilaiseksi, ja miehet ovat panneet tuulemaan, sillä jokainen heistä on ehtinyt lyhyellä ammattilaisurallaan voittaa PGA Tourin kilpailun.

Kilpailun ainoa pohjoismaalainen pelaaja on Henrik Stenson. Ruotsalainen pääsee pelaamaan kaksi ensimmäistä kierrosta Sergio Garcian ja Matt Kucharin kanssa.

Tässä mielenkiintoisia ryhmiä (lähtöajat Suomen aikaa):

  • Patrick Reed–Patrick Cantlay–Hideki Matsuyama klo 14.24
  • Phil Mickelson–Webb Simpson–Dustin Johnson klo 14.35
  • Justin Thomas–Rickie Fowler–Jordan Spieth klo 14.46
  • Viktor Hovland–Collin Morikawa–Matthew Wolff klo 19.18
  • Rory McIlroy–Jon Rahm–Brooks Koepka klo 19.51

Kilpailun televisioi maksukanava C More. Torstaina ja perjantaina lähetysaika on klo 19–1, lauantaina klo 20–1 yöllä ja sunnuntai klo 19–24.

Etsi luettavaa