Hyppää sisältöön

Katsaus kärkikolmikkoon avauspäivän jälkeen

Avauskierroksen jälkeen mitaleissa ovat kiinni Marcus Fraser, Henrik Stenson ja Graham DeLaet.

63 sivusi Marcus Fraserin uran alhaisinta tulosta kilpailussa.

63 sivusi Marcus Fraserin uran alhaisinta tulosta kilpailussa.

GettyImagesy

Marcus Fraser (63, -8) johtaa olympiaturnausta avauskierroksen jälkeen. Kenttäennätyksen pelannut australialainen myönsi kentän olleen ehkä hieman kodikkaampi australialaisille. Suunnittelu on hyvin lähellä Australian Sand Belt –kenttiä. Griinien ympäristöt ovat kumpuilevia ja lyhyeksi leikattuja. Lähipelissä pelaajalle tarjotaan useita eri vaihtoehtoja rullaavista chipeistä lob-lyönteihin. 

Fraserin osallistuminen kilpailuun oli melko yllätys. Hänen edeltään olympiakutsusta kieltäytyi peräti neljä australialaista huippua: Jason Day, Adam Scott, Marc Leishman ja Matt Jones.

Adam Scott kieltäytyi kilpailusta reilusti muita ammattilaisia aikaisemmin. Scott ei yksinkertaisesti nähnyt golfin osaa tärkeänä olympialaisissa ja ilmoitti jo viime syksynä, etteivät olympialaiset ole hänelle prioriteetti. Scott kieltäytyi virallisesti tämän vuoden huhtikuussa. 

Strokes Gained tilastojen mukaan, 2014 DeLaet oli tourin yhdeksänneksi paras pallonlyöjä.

Strokes Gained tilastojen mukaan, kaudella 2014 DeLaet oli tourin yhdeksänneksi paras pallonlyöjä.

GettyImages

Lähipeli DeLaetin heikkous

Graham DeLaet (66, -5) kantaa PGA Tourilla mainetta loistavana pallonlyöjänä, joka ei ole vielä voittanut kilpailua. Kuuden tour-kauden aikana DeLaet on onnistunut sijoittumaan kolmen parhaan joukkoon vain kolmesti. Kärkisijat ovat jääneet puuttumaan huonon lähipelin takia. Varma lyöminen on silti tuonut peliin tasaisuutta. DeLaet on sijoittunut top 25:een noin kolmasosassa kilpailuistaan. Kausilla 2013 ja 2014 hän sijoittui kymmenen parhaan joukkoon neljätoista kertaa. 

Kaudella 2016 lähipelin ongelmat ovat ottaneet koville henkisesti. Kesäkuussa Graham piti taukoa pelaamisesta päästäkseen eroon chippi-jipsistä. Kesäkuun ensimmäinen päivä hän vetäytyi Memorial Tournamentista ja kertoi twiitissä kärsivänsä ahdistuksesta lähipelissä. 

Vaikka kilpailussa on vain 60 pelaajaa perjantaina pelataan edelleen samoissa ryhmissä.

Vaikka kilpailussa on vain 60 pelaajaa perjantaina pelataan edelleen samoissa ryhmissä.

GettyImages

Tästä syystä Stenson on suosikki

Henrik Stensonin 66 oli ehkä päivän paras kierros. Vaikka ruotsalainen pelasi kolme lyöntiä kärkeä huonommin olivat iltapäivän tuuliset olosuhteet selvästi vaikeammat. Stenson näytti olevansa ehdoton ennakkosuosikki. 

Viimeisessä viidessä kilpailussaan ruotsalainen on yhteensä 57 alle parin. Kierroskeskiarvo on vakuuttava 67,9. 

Olympialaisten tulospalvelu

 

Etsi luettavaa