Hyppää sisältöön

Katkeaako Bryson DeChambeaun ennätyksellisten niukkojen tappioiden sarja Detroitissa?

Bryson DeChambeaulle on  suurella todennäköisyydellä tulossa seitsemä perättäinen sijoitus kymmenen joukkoon. Mutta tuleeko taas niukka tappio

Bryson DeChambeaun voitonnälkä on sunnuntaina hirmuinen. Kuudessa viimeisessä kisassa hänen keskimääräinen sijoituksensa on ollut 4,66. Eroa voittajaan on ollut kahdesti lyönnin verran, korkeimmillaankin viisi lyöntiä.

Bryson DeChambeau on kymmenien superlativien, ennätysten ja äärimmäisyyksien mies PGA Tourilla.

Voimaharjoittelun ja oman painonsa noston varjoon vähälle huomiolle on jäänyt se, kuinka lähellä voittoa hän on ollut kuudessa viimeisessä PGA Tourin kisassaan.

Sijoitukset ovat olleet järjestyksessä,  viides, toinen, neljäs, kolmas, kahdeksas ja kuudes. Sarja ei ole vielä PGA Tourin ennättys, mutta  2020-luvun kivikovassa taistossa  hyvin harvinainen  ja luonnollisesti 26-vuotiaan voimanpesän ennätys.

DeChambeaun tuskaa ei yhtään vähennä se, että keskimäärin hän on näissä kuudessa kisassa hävinnyt voittajalle 2,8 lyöntiä neljällä kierroksella,  johdettuaan niistä useita.

Mutta vieläkö niukkojen tappioiden sarja top 10-sijoituksella saa jatkoa?

21-vuotias Matthew Wolff on pelannut tasan vuoden ilman sijoituksia kymmenen joukkoon.  Bryoson DeChambaullla on niitä kuusi peräkkäin.

21-vuotias Matthew Wolff on pelannut tasan vuoden ilman sijoituksia kymmenen joukkoon. Bryoson DeChambaullla on niitä kuusi peräkkäin.

GETTY IMAGES

Detroisissa myöhään sunnuntai-iltana käynnistyvälle finaalikierrokselle DeChambeau lähtee kakkostilalta. Edellä on vain Matthew Wolff, johon on matkaa kolme lyöntiä. 

Tasan vuosi sitten pelatussa 3M Championshipissa Wolff juotti viimeisellä viheriöllä katkeraa kalkkia edellisessä ryhmässä pelanneelle DeChambeaulle upottamalla pitkän putin ja kukistamalla tämän yhdellä lyönnillä. 

Sunnuntaina DeChambeau lähtee kierrokselleen 20.55 Suomen aikaa, Wolff kymmenen minuuttia myöhemmin Ryan Armour parinaan.

PGA Tour, tuloslista

Etsi luettavaa