Hyppää sisältöön

Kasken epäonninen syntymäpäivä: nukkui pommiin ja missasi tiiajan

Janne Kaskella ei ollut tänään paras päivänsä.

Aasiassa peräti kolmella eri ammattilaiskiertueella pelaavalla Janne Kaskella kävi huono tuuri syntymäpäivänään. Hän nukkui pommiin, eikä ehtinyt tiille ajoissa.

Tänään piti kääntyä uusi luku Janne Kasken elämässä. Porvoolainen oli osallistumassa kauden ensimmäiseen PGA Tour Chinan osakilpailuun, mutta ei herännyt herätyskellon soittoon. Kaiken lisäksi Kaske täytti tänään pyöreitä vuosia eli 30 vuotta.

”Heräsin 20 minuuttia ennen lähtöaikaa hotellilta siivoajan koputukseen. Tajusin heti että ei ole mitään mahdollisuutta ehtiä sillä kentälle on 40 minuutin matka. Olin odottanut kauden alkua täällä Kiinassa jo pitkään ja valmistautunut siihen. Kalliit lennot, hotellit ja ennen kaikkea mentaalinen valmistautuminen hukkaan”, Kaske harmitteli.

 

Kaskella välillä nukahtamisvaikeuksia

Kaske nukkui pommiin oikein kunnolla, sillä hänen lähtöaikansa oli klo 11.40 paikallista aikaa. Kaske kertoi GoGolfille, että hänellä on ollut välillä nukahtamisvaikeuksia iltaisin.

”Ilman herätystä nukun vaikka iltapäivään saakka. Ei kovin hyvä tilanne tässä meidän aikaisten aamujen ammatissa”, hän sanoi.

Harmittavaksi asian tekee vielä se, että hän oli iltapäivän lähtijöiden ensimmäisessä ryhmässä, ja hänen ryhmässään oli ainoastaan yksi pelaaja, kun muuten pelaajat oli laitettu kolmen hengen ryhmiin. Kaske uskoo, ettei lähtöajan missaamisesta seuraa mitään rangaistusta.

”Kaikki nyt ymmärtää, ettei kukaan tahallaan tee tällaista virhettä tässä tilanteessa.”

Muutama vuosi sitten sama kävi Suomessa

Kaske on nukkunut pommiin kerran aikaisemminkin. Muutama vuosi sitten hänen missasi tiiausaikansa Suomen PGA:n mestaruuskilpailuissa ennen viimeistä kierrosta. Kaske pelasi tuolloin kilpailun voitosta.

”Olin silloin toisella sijalla muistaakseni”, hän sanoi.

Kisa pelataan Zhengzhoussa, joka sijaitsee sisämaassa, suurinpiirtein Pekingin ja Shanghain puolivälissä. Kaske pitää majaansa Thaimaassa, mutta ei aio hakeutua ensimmäiselle paluulennolle, vaan Kaske jää Kiinaan treenaamaan, koska hotellit ja lennot on jo maksettu.

Etsi luettavaa