Hyppää sisältöön

Kaske ja Välimäki lensivät huipputuloksiin karsintafinaalin tärkeänä päivänä

Janne Kaske lähtee karsintafinaaliin tilanteesta

Sami Välimäki ja Janne Kaske jatkavat European Tour -unelman tavoittelua Lumine Golf Clubilla. Lauri Ruuskalla ja Juuso Kahloksella jäi nieltäväksi todella karvas pettymys.

Iloiset uutiset ensin! Sami Välimäki palasi omalle tasolleen heikomman sunnuntain jälkeen ja nosti itsensä kisassa takaisin kärkiryhmään ennen kahta viimeistä päivää. Nokialainen pelasi tuloksen 65 (-6) Lumine Lakesilla ja nousi kokonaistulokseen -13 ja kisan kakkossijalle. 

Välimäki teki kierroksellaan seitsemän birdietä ja yhden bogin. Birdieistä neljä tulivat putkeen väylillä 5-8, loput kolme takaysillä, jossa tuli myös päivän ainoa bogi väylällä 12. 21-vuotias pääsee kahteen viimeiseen kierrokseen komeista asetelmista. 

Kuten Välimäki sanoi jo ennen karsintoja päättäväisesti, tavoite ei ole vain pelioikeus European Tourille, vaan sijoittua karsintafinaalissa viiden parhaan joukkoon, joka avaa erittäin paljon paremmat näkymät kisapaikkojen suhteen kuin esimerkiksi 20:s sija. 

Nyt superlupaus pääsee kahteen viimeiseen kierrokseen tilanteesta, jossa tavoitteena voi ja pitää realistisesti olla koko kilpailun voittaminen. Matkaa kärjessä olevaan Benjamin Pokeen on kolme lyöntiä, kakkossijaa jakaa kaksi muutakin pelaajaa. Matkaa viimeiseen korttiin on taaksepäin kertynyt mukavat viisi lyöntiä. 

Lakes -kenttä on kaikenlisäksi sopinut Välimäelle erittäin hyvin. Ensimmäisellä yrittämällä Sami teki yhden bogin ja pelasi tuloksen 68 (-3), tänään parannusta tuli vielä kolme lyöntiä. Lakes -on kahdesta kentästä leveämpi ja selkeämpi, jossa suurien virheiden tekeminen on hieman vaikeampaa kuin Hillilla. 

Janne Kaske räväytti todella ison kierroksen suurimpaan mahdolliseen paikkaan 

Janne Kaske on löytämässä myös otettaan karsintafinaalissa. Kaksi ensimmäistä päivää olivat vaikeaa ja porvoolaislähtöinen Kaske oli ajautunut tulokseen +2. Sunnuntaina hän pelasi tuloksen 70 (-1) Lakes -kentällä ja kirittävää oli kolme lyöntiä cut-rajaan ennen maanantaita. 

Kaske aloitti neljännen kierroksen bogilla, mutta sitten alkoi tapahtua. Janne teki eaglen väylälle 12 kun hän oli aloittanut takaysiltä. Vielä kahdeksan reikää ennen loppua Janne oli kolme lyöntiä cut-rajan takana. Neljä birdietä viimeiseen kahdeksaan reikään kuitenkin nostivat Jannen kirkkaasti rajan paremmalle puolelle jatkoon tavoittelemaan European Tourin korttia. 

”Lähti taas yskien kierros liikkeelle; kolmen putin bogi ja seuraavalla par5sella forelta par. Seuraavalla lyhyellä par4sella draivi 5 metriin ja eagle sisään. Siitä olikin ihan hyvää peliä ja vikalla vielä 15m norsu sisään, näin tilanteen ennen sitä ja tiesin että kaksi puttia riittää. Top-25 rajaan enää kolme lyöntiä joten otin sitä kiinni vissiin 5 lyöntiä! Kiva saada vielä kaksi mahdollisuutta, vaikka tää homma meinas kaatua jo kahtena ekana päivänä katastrofaaliseen puttipeliin”, Kaske viestitti. 

Kortissa luki hetken, että viimeisen reiän birdie olisi ollut varmistava tekijä, mutta tuloskorttia kaunisteltiin vielä yksi lyönti kun väylän 11 bogi muutettiin pariksi. Näin Jannen tulos oli lopulta päivästä 66 (-6) lyöntiä ja nousua tuli komeat 65 sijaa. Janne jakaa sijaa 46 kun vielä muutama pelaaja on kentällä. 

Tämän myötä Kaske varmisti myös Challenge Tourin täyden pelioikeuden ensi kaudelle ja hyvin rajoitetun European Tour -kortin. CT:tä Kaske tuskin lähtisi kuitenkaan pelaamaan, sillä taskussa on jo täysi kortti Asian Tourille. 

”Siinä vikalla oli tiukka 2 putin paikka joten toi säkitys oli ihan täys bonus en oo katsellut kalenteria sillä puolella mutta ei ole mitään suunnitelmia pelata muuta kuin ehkä Vierumäen kisa. Pitää tutkia myöhemmin”, Kaske selvitti ja täsmensi, että kaikki aikeet on nousta kisassa suoraan European Tourille. 

Kahteen viimeiseen päivään jää kirittävää kolme lyöntiä 25:n parhaan joukkoon, joka on toki kovan työn takana, mutta enemmänkin kuin mahdollista. 

Lauri Ruuska ja Juuso Kahlos joutuivat kokemaan yhden golfin suurimmista pettymyksistä. Molemmat olisivat sijoitukset pitäessään saavuttaneet täyden pelioikeuden ainakin Challenge Tourille tälle kaudelle. Kumpikin pelasi tahmean maanantai-kierroksen, tippuivat jatkossa jääden tyhjin käsin karsinnoista. 

Molemmat ansaitsevat kuitenkin ison hatunnoston komeasta karsintaurakasta, joka alkoi jo ensimmäisestä vaiheesta! Ruuska on tuloksessa par kolme reikää ennen loppua (cut-raja -4) ja Kahlos pelasi maanantaina +4 päätyen tulokseen +2. 

Etsi luettavaa