Hyppää sisältöön

Karvinen palkattiin päävalmentajaksi Viroon

Viron golfliiton puheenjohtaja Marko Kaljuveer ja Timo Karvinen Espoon Golfseuran maisemissa.

Suomi, Guatemala, Sveitsi ja nyt Viro. Timo Karvisella on nyt työkokemusta peräti neljän eri maajoukkueen päävalmentajan tehtävistä.

Viron golfliitto luottaa suomalaiseen osaamiseen, sillä se on palkannut päävalmentajakseen kokeneen Timo Karvisen. Karvinen aloitti työt jo huhtikuun alussa, mutta siitä tiedotettiin tänään Espoossa.

Karvinen  on aiemmin valmentanut muun muassa Guatemalan ja Sveisin maajoukkueita. Arvostetun valmentajan ansioluettelosta löytyy myös jakso Suomen maajoukkueen päävalmentajana.

Tavoitteena Tokio 2020

Karviselta odotetaan paljon, sillä eteläisen naapurivaltiomme tavoitteena on saada edustaja Tokion olympialaisiin, jotka pidetään neljän vuoden päästä.

”Tavoite on kova, mutta ei mahdoton. Urheilussa pitää asettaa kovia tavoitteita, jos haluaa päästä lajin huipulle”, Viron Golfliiton puheenjohtaja Marko Kaljuveer sanoo.

Golfmaana Viro on pieni. Maassa on  noin 3 000 harrastajaa ja alle kymmenen kenttää.  Viron ykköspelaaja Mark Suursalu pelaa tänä vuonna Nordic Leaguessa.

”Viron golfissa on paljon potentiaalia. Ensi vaikutelma pelaajista on ollut positiivinen. Lajin perustaidot ovat varsin korkealla tasolla, mutta päivittäisen harjoittelun intensiteetti ja kyky haastaa itsensä pitää nostaa uudelle tasolle”, Timo Karvinen kertoo.

Työt jatkuvat myös EGS:ssa

Timo Karvinen on lähtöisin Mikkelissä. Sen lisäksi hän on valmentanut pelaajia muun muassa Kuopiossa ja Nordcenterissä. Takana on myös pitkiä jaksoja ulkomailla, kun hän valmensi eri maiden maajoukkueita.

”Tarvitaan omistautumista, kärsivällisyyttä ja uskoa omaan osaamiseen niin tuloksia syntyy.”

Karvisen tunnetuin valmennettava on hänen entinen avovaimonsa Riikka Hakkarainen, joka pelasi pitkään naisten Euroopan Tourilla. Maajoukkuevalmentajana Karvisella on kaksi joukkuemitalia, kun Suomi saavutti vuonna 1998 maan ensimmäisen EM-mitalin (21-vuotiaat pojat). Sveitsin maajoukkueen hän luotsasi vuonna 2011 EM-hopealle.

Jatkossa Karvisella riittää kosolti töitä, sillä hän jatkaa valmennustoimintaa myös Espoon Golfseuran head prona ja Suomen golfliiton talenttivalmentajana.

Etsi luettavaa