Hyppää sisältöön

Karsintafinaalissa kaksi ylitse muiden – toinen heistä tunnetaan nimellä Välimäki

Sami Välimäen kausi on ollut tähän asti täysi kymppi.

European Tourin karsintafinaalissa on totuttu suomalaisittain jännitykseen siitä josko joku saisi pelioikeuden ensi kaudelle. Tänä vuonna tilanne on toinen, vaikka jännitystä toki riittää.

Mikä sen parempi tilanne kuin päästä European Tourin karsintafinaalin viimeiseen kierrokseen lähes varma tieto siitä, että pelioikeus on jo taskussa! Se on suomalaisittain ensimmäinen kerta, vaikka Mikko Korhonen voittikin kerran karsintafinaalin vuonna 2014. 

Kisassa toisena olevalla Sami Välimäellä (-16) on nimittäin jo kuuden lyönnin kaula 19. sijaan ja seitsemän lyöntiä 25. sijaan, joka veisi uusintaan paikasta European Tourilla. 

Kun kisan kärjessä on tanskalainen Benjamin Poke (-18),  voittotaistossa vahvimmin on kiinni kaksi nuorta pohjolasta saapuvaa pelaajaa, vaikka pitää muistaa, että tilanteet voivat muuttua nopeasti. 

Välimäki on siis kasvattanut kaulaansa viimeiseen pelioikeuteen oikeuttavaan paikkaan jo kahdeksaan lyöntiin, joten sen osan pitäisi olla todella turvattu, varsinkin kun pelataan verrattaen simppeliä ja tilavaa kenttää, Lumine Lakesia, jossa bogit ovat melko harvinaisia. 

Nuori nokialainen ei ole juuri kommenteillaan tuuletellut ymmärretysti karsintafinaalin aikana, vaan on tyytynyt antamaan Espanjasta käsin napakoita kommentteja: ”Pelataan oma peli ja katsotaan lopussa mikä on sijoitus.”

Maailmanlistalla sijalla 393 oleva Välimäki on todellisessa lennossa. Hän tulee nousemaan neljänneksi suomalaiseksi European Tour -pelaajaksi keskiviikkona ja aloittaisi tässä tapauksessa Etelä-Afrikassa puolentoista viikon kuluttua uransa European Tourilla.

Välimäellä ja muilla kärkipään pelaajilla on myös rahallista panosta, yleensä karsintafinaalin voitosta on ojennettu noin 30 000 euron palkintoshekki voittajalle, joka olisi ylivoimaisesti myös Välimäen uran suurin palkintoshekki.

Kisa vastaa palkintoarvoltaan noin Challenge Tourin kisaa. 

Janne Kaske lopetti seitsemään kolmoseen

Janne Kasken osalta tiistain kierros näytti pitkään, että mahdollisuudet European Tourin korttiin menivät. Hän oli 11 pelatun reiän jälkeen kierrostaan +5 ja jatkoonpäässeiden viimeisten joukossa. Kaske painoi kuitenkin jalan kaasulle ja lopetti kierroksen seitsemään peräkkäiseen kolmoseen. 

Kolmosista viisi oli birdieitä ja kaksi pareja. Näin ollen takaysiltä lähtenyt Kaske pelasi tuloksen 71 (par) tehtyään tuplan, triplan ja viisi birdietä. Eroa sijaan 25 on tällä hetkellä neljä lyöntiä, eli superkierros keskiviikkona nostaisi Jannen myös European Tourille. 

Käytännössä keleistä riippuen Jannen tuloksen täytyy olla luokkaa 63-65 (-8, -6). Ainakin mahdollisuus on olemassa ja Janne on näyttänyt venymiskykyään jo kaksi kertaa kahden edellisen päivän aikana! 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa