Hyppää sisältöön

Karkasivatko mitalisijat liian kauas? – Jopa Viro ja Kroatia Suomen edellä MM-kisoissa

Sami Välimäki

Ei sen näin pitänyt alkaa. Suomi on avauspäivän jälkeen amatöörien MM-kisoissa eli Eisenhower Trophyssä kaukana kärjestä.

Suomen joukkueen mitalitoiveet saivan pahan kolauksen jo avauspäivänä. Suomi on ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta sijalla 46 tuloksella +3. Joukkueen tulokseen lasketaan kolmihenkisen joukkueen kahden parhaan pelaajan tulos. 

Eroa pronssisijaan kertyi avauspäivän jälkeen 12 lyöntiä, joten kolmikolla Matias Honkala, Veeti Mähönen ja Sami Välimäki riittää kosolti kirittävää kolmen jäljellä olevan kierroksen aikana.

Joukkue lähti EM-menestyksen jälkeen matkaan kovin odotuksin, sillä se puhui etukäteen maailmanmestaruudenkin olevan mahdollinen. Päävalmentaja Fredrik Jendelidin mukaan Suomella olisi onnistuessaan mahdollisuudet mitalisijoille.

Tänään joukkue ei kuitenkaan ylittänyt itseään vaan pikemminkin alisuoriutui. Parhaan tuloksen pelasi Matias Honkala, joka kävi jo tuloksessa kaksi alle parin, mutta päätyi lopulta par-tulokseen.

Toinen suomalaispelaaja, jonka tulos noteerattiin päivän tulokseen oli Veeti Mähönen. Hänkin oli kolme reikää ennen loppua tuloksessa par, mutta loppu ei sujunut kuin Strömsössä, vaan Mähösen kierros tulos oli lopulta 75 (+3). Sami Välimäki jäi hänestä lyönnin päähän.

Suomen edellä tulosluettelossa on sellaisia pieniä golfmaita kuin Qatar (+2) Viro (+2)  ja Kroatia (par), joten sijoitus varmasti kohenee huomattavasti tulevina päivinä, kun suomalaiset pääsevät takaisin omalle tasolleen.

Kisan kärjessä on Tanska tuloksella -13 eli eroa Suomeen on jo 16 lyöntiä. Toisena on isänmaa Irlanti (-10) ja kolmantena Intia (-9).

Suurin ennakkosuosikki Yhdysvallat on avauspäivän jälkeen jaetulla 19. sijalla tuloksella -4. 

Kisa pelataan lähellä Dublinia sijaitsevan Carton Housen kahdella eri kentällä.

Tulospalvelu

 

Etsi luettavaa