Hyppää sisältöön

Karkaako ranking-voitto Lindelliltä?

Oliver Lindell pääsi mukaan Ylen Sportmagasinet-ohjelmaan.

Oliver Lindell lähtee Nordic Leaguen päätöskisan viimeiselle kierrokselle jaetulta 12:nelta. sijalta. Lindellin epäonneksi hänen kanssaan ranking-voitosta taisteleva Mark Flindt Haastrup on oivallisessa vedossa.

Oliver Lindell on hallinnut Nordic Leagueta lähes koko kauden ajan, mutta Mark Flindt Haastrup uhkaa mennä porvoolaisesta ohi loppusuoralla. Lindell on kauden päätöskisassa ennen päätöskierrosta 12:ntenä tuloksella kaksi alle parin, kun Haastrup jakaa toista sijaa tuloksella kuusi alle.

Lindellillä on ennen päätöskisaa 602 pisteen kaula Haastrupiin. Se ei riitä, mikäli tanskalainen sijoittuu kisassa kolmen parhaan joukkoon ja Lindell sijoittuu huonommin. Mikäli Haastrup sijoittuu yksin neljänneksi, pitää Lindellin olla viides, jotta suomalainen voittaisi rankingin. 

Lindell voittaa luonnollisesti rankingin, mikäli hän tulee kisassa Haastrupin kanssa vähintään samalle sijalle. Huomisella päätöskierroksella se tarkoittaisi sitä, että Lindellin pitäisi pelata vähintään neljä lyöntiä paremmin kuin Haastrup.

Huomisesta tulee siis jännä päivä.

Lindell aloitti heikosti

Lindell pelasi tänään tuloksen 71 eli yksi alle parin. Hänen yhteistuloksensa on kaksi alle parin. Lindell aloitti kierroksensa kurjasti, sillä yhdeksän reiän jälkeen hän oli kierrosta peräti kolme yli parin. Takasysillä 18-vuotias onnistui tekemään neljä birdietä ja nousi kisassa kymmenen parhaan joukkoon.

Myös Haastrup oli vedossa takaysillä, jonka hän pelasi niin ikään neljä alle parin. Etuysin tanskalainen pelasi yhden yli. Hän on nyt siis neljä lyöntiä suomalaista edellä.

Haastrup on 32-vuotias. Kausilla 2010 ja 2011 hän pelasi Euroopan Tourilla. Uran paras saavutus on kuitenkin Challenge Tour -kisan voitto, jonka hän otti Irlannissa kaudella 2008. Lindell tuli hiljattain täysikäiseksi ja pelaa ensimmäistä vuottaan ammattilaisena.

Kisan paras suomalainen kahden kierroksen jälkeen on Erik Myllymäki, joka on tuloksessa viisi alle parin. Avauspäivän jälkeen kisaa johtanut Mikael Salminen pelasi tänään neljä yli parin ja putosi jakamaan 12:ta sijaa mm. Lindellin kanssa.

 

 

 

Etsi luettavaa