Hyppää sisältöön

Kansainvälinen joukkue kuritti USA:n tähtiä,Tiger murskasi vastustajansa – ”Hän pelasi loistavasti”

Tiger Woodsilla oli kentällä henki päällä Justin Thomasin kanssa. Kapteenina hänellä aon vaativat tehtävä joukkueensa herättelyssä

Tiger Woods loisti kirkkaimpana tähtenä Royal Melbournessa.Kapteeni Woodsin joukkue on kuitenkin selkä seinää vasten tappiolla luvuin 1-4 avauspäivän jälkeen

Presidents Cupin ensimmäinen päivä osoitti, että kansainvälinen joukkue on valmis kukistamaan  USA:n tähtisikermän ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1998.  Tiger Woods jyräsi Justin Thomas parinaan avausottelun voittoon vakuuttavan esityksensä myötä.

”Tiger pelasi ja puttasi loistavasti. Se toi pohjan voitollemme, pystyin pelaamaan paineitta, tiesin että kaveri on hurjassa vireessä”, Justin Thomas virnuili pelin Joaquin Niemannia ja Marc Leishmania vastaan nelipallo-ottelussa selvin luvuin 4/3.

Muissa neljässä pelissa kansainväliset olivat parempia siirtyen häkellyttävään 4-1 johtoon ennen perjantain viittä nelinpeliä. Kansainvälisen joukkueen kokeneet pelaajat Louis Oosthuizen, Adam Scott ja Hideki Matsuyama ottivat vahvaa roolia omissa peleissään. Yllättävin voitto kansainvälisille tuli Kanadan Adam Hadwinin, sekä Korean Sung-jae Imin yhteistyön tuloksena. 

PGA Tourilla ahkeroinut birdiekone Sung-jae Im saane lisää työtehtäviä jo perjantaille mainion työnäytteensä ansiosta

PGA Tourilla ahkeroinut birdiekone Sung-jae Im saane lisää työtehtäviä jo perjantaille mainion työnäytteensä ansiosta

Getty Images

He kukistivat itseään paperilla huomattavasti kovemmat Xander Schauffelen ja Patrick Cantlayn 1/0.  21-vuotias Im on todellinen teräsmies, joka pelasi PGA Tourilla tulokaskaudellaan eniten kisoja kaikista pelaajista ja oli birdietilaston ylivoimainen kunkku (480 birdietä).

”Tämä oli hieno päivä. Siitä on aikaa, kun joukkueemme on johtanut avauspäivän jälkeen näin selvästi. Valmistautumisemme on ollut huolellista ja meillä on erinomainen yhteishenki”, tiivisti tunnelmansa kapteeni Ernie Els.

Woodsilla ylivoimaiset tilastot

USA:n joukkueessa onnistujat olivat harvassa. Tiger oli kaikki päivän 20 pelaajaa huomioiden ylivoimainen yksittäisten voitettujen reikien määrässä, hänelle kertyi niitä peräti kuusi. Nelipallossa kuusi voitettua reikää on todella kova luku, USA:n yhdeksän muuta pelaajaa voittivat yhteensä vain kymmenen reikää.

Hänen parinsa Justin Thomas oli voittaja kahdella reiällä, samaan ylsivät omissa peleissään tappion kokeneet Tony Finau sekä Patrick Reed

Kapteeni Tiger Woodsilla on pohtimista perjantain nelinpeliin osallistuvien pelaajien nimilistan ja parien kanssa. Pitkältä tauolta tullut Dustin Johnson ei voittanut yhtään reikää, saman kohtalon kokivat jo pidempään vaisusti pelannut Bryson DeChambeau ja Gary Woodland.

Viltissä torstaina olleet Rickie Fowler sekä Matt Kuchar ovat myös olleet esitystensä kanssa kaukana parhaasta vireestään viimeisissä kisoissaan, Fowlerila on Johnsonin tavoin pitkä tauko takanaan.

Tuplapassin (Meksiko & USA) omaava Abraham Ancer sai ensimmäisenä päivänä Louis Oosthuizenista mentorin,  Dustin Johnson & Gary Woodland jäivät vastaantulijoiksi.

Tiger Woods ennakoi syksyllä nimettyään itsensä villillä kortilla joukkueeseen pelaavansa yhteensä kaksi, ehkä kolme peliä. Avauspäivän jälkeen tilanne on jo tyystin toinen. Woodsilla ei ole vaihtoehtoa pelaamiselleen perjantaina, lauantain kahdesta pelistä toinen voi olla liikaa. Kahdeksassa aiemmassa pelaamassaan Presidents Cupissa Woods on aina pelannut kaikki viisi peliä. Näin voi käydä Melbournessakin.

USA on ennen perjantaita tilanteessa, jossa toinen perättäinen päiväkohtainen tappio sysäisi sen tulokselliseen rotkoon, josta nouseminen voisi olla liian kova tehtävä hurmoshenkisen aussiyleisön kannustaessa kansainvälistä joukkuetta.

Tulosseuranta

Etsi luettavaa