Hyppää sisältöön

Kanavagolf houkuttelee asikkalalaisia pelaamaan

Kanava Golfin seitsemäs reikä on hieno par 3.

Asikkalassa sijaitseva Kanavagolf pyrkii houkuttelemaan mahdollisimman monta kuntalaista golfinpelaajaksi.

Kun Kanavagolfiin tulee Jyväskylän suunnasta, ajetaan kauniin Vääksyn kanavan ylitse. Seuraavaksi tulee vastaan hotelli Tallukka ja sitten Rapalan uistintehtaat, joiden kohdalta käännytään oikealle. Kohta saavutaankin jo golfkentän pysäköintialueelle.

Jyväskylästä matkaa kertyy 150 kilometriä eli 20 kilometriä enemmän kuin Helsingistä. Lähin iso kaupunki on Lahti, jonne hurauttaa vajaassa puolessa tunnissa.

KanavaGolf ilmasta käsin. Valtatie 24 näkyy kuvassa oikealla.

KanavaGolf ilmasta käsin. Valtatie 24 näkyy kuvassa oikealla.

Mika Mäkinen

Lahtelaiset eivät ole kuitenkaan sankoin joukoin löytäneet kenttää, vaikka Kanavagolf onkin yleensä keväisin hyvässä kunnossa. Syynä on kuulemma etäisyys. Kaikki on suhteellista, sillä pääkaupunkiseudulla 25 kilometrin etäisyys golfkentälle ei ole matka eikä mikään. Sen vuoksi Kanavagolf on pyrkinyt houkuttelemaan paikallisia pelaajia mukaan lajin pariin. Asukkaita Asikkalassa on noin 8 000.

Täksi vuodeksi perustettiin Koko Asikkala pelaa -hanke, jossa vapaaehtoiset seuran jäsenet neuvovat kunnassa asuvia pelaajia lajin saloihin – vieläpä ihan ilmaiseksi. Alkukauden aikana kurssitettavana on käynyt peräti pari sataa uutta pelaajaa.

Neljä tuntia kestävän opetuksen jälkeen asikkalalaisten ja kunnan kesäasukkaiden käytössä on ollut par 3 -kenttä korvauksetta. Myös mailoja löytyy tarvittaessa käyttöön ykköstiin viereisestä mailavajasta. Nyt Kanavagolfissa toivotaan, että mahdollisimman moni heistä innostuisi golfista niin, että siitä tulisi pitkäaikainen harrastus.

Vilskettä sunnuntai-iltapäivänä

Toimitusjohtaja Mika Mäkinen toimi aiemmin mainosalalla.

Toimitusjohtaja Mika Mäkinen toimi aiemmin mainosalalla.

Jussi Miettinen

Sunnuntai-iltapäivänä toukokuun lopulla kentällä on vilskettä. Käynnissä on iso naisten kilpailu, jonka nimi on Viis leideistä. Se houkutteli mukaan peräti 90 pelaajaa. Kisa kuuluu alueella sijaitsevien golfkenttien yhteisponnistuksiin. Greeniä koko seutu -yhteenliittymään kuuluvat Kanavagolfin lisäksi myös Hartolan, Iitin, Vierumäen, Lahden ja Messilän golfkentät.

Kanavagolfin toimitusjohtaja Mika Mäkisen mukaan yleensä sunnuntai-iltapäivisin on hyvin tilaa, mutta tänään lähtijöitä riittää pitkälle iltaan. Se on minun onneni, sillä saan peliseurakseni yhdeksän reiän kierrokselle arkkitehti Ismo Kirmosen ja hänen vaimonsa Jaana Maaningan. Kirmonen on suunnitellut Kanavagolfin hienon klubitalon, joka poikkeaa ulkoapäin totutusta.

Entinen lahtelainen on asunut Vääksyssä jo pitkään ja on hyvää peliseuraa. Ensikertalainen saa häneltä myös hyvin vinkkejä, kuinka reiät kannattaa pelata.

Peuramaan entisen toimitusjohtajan Mika Lindroosin suunnittelema kenttä on kiva pelattava. Kahdella ensimmäisellä reiällä vieressä kulkevan valtatien meteli hieman häiritsee, mutta kolmas reikä kulkee jo niin kauas tiestä, ettei autojen ääni enää kuulu.

Etuysi on myös siinä mielessä kaksijakoinen, että kaksi ensimmäistä ja kaksi viimeistä kulkevat tasaiselle pellolla. Viisi reikää niiden välissä taas tarjoavat korkeuseroja ja metsämaisemia. Väylät ovat myös melko kapeita eli vaikeuttakin riittää.

Kenttää parannellaan koko ajan, ja nytkin rakenteilla oli uusia tiiauspaikkoja. Myös 18. reiän rämeikkö on raivattu siistiksi vesiesteeksi. Nyt enää odotellaan, että ruoho alkaisi kasvaa kunnolla. Päätösreikä vesiesteineen näyttää kuitenkin jo nyt hienolta.

Ismo Kirmonen ja Jaana Maaninka yhdeksännen reiän viheriölle. Taustalla näkyy Kanavagolfin klubitalo.

Ismo Kirmonen ja Jaana Maaninka yhdeksännen reiän viheriölle. Taustalla näkyy Kanavagolfin klubitalo.

Jussi Miettinen

 

Etsi luettavaa