Hyppää sisältöön

Kalle Sneck pelasi kahdeksan vuotta sunnuntaigolfarina, kunnes kilpailemisen kipinä syttyi uudelleen – Vierumäellä hän läpäisi cutin tiukassa paikassa

Kalle Sneck johtaa Paltamossa avauspäivän jälkeen.

Kalle Sneck on jatkoonpäässeistä suomalaista ehkä kaikkein suurin yllättäjä, vaikka espoolainen onkin väläytellyt tänä vuonna Nordic Leaguessa kahdessa kisassa.

Gumböle Golfia edustavan Kalle Sneckin tarina on mielenkiintoinen. Sneck jättäytyi kilpagolfin parista alle 18-vuotiaana ja ryhtyi sunnuntaigolfariksi pelaten keskimäärin kymmenen kierroksen kausia kahdeksan vuoden ajan.

”Vietin normaalin ihmisen elämää, töitä tein Gigantissa”, Sneck sanoi.

Sitten kipinä harjoitteluun syttyi uudelleen ja tällä viikolla mies pelaa uransa ensimmäistä Challenge Tourin kilpailua.

”En oikein tiedä itsekään, miksi aloin yhtäkkiä alkoi taas treenaamaan ja pelaamaan enemmän. Nälkä kasvoi syödessä, kuten tässä lajissa helposti käy, ja nyt on käynnissä toinen vuosi, kun olen pelannut täyspäiväisesti”, Sneck sanoi.

Hän naureskelee, että ammattilaisuuden mahdollistavat tukijat ja pienet menot.

”Vanhemmat ovat olleet jeesaamassa, mutta olen saanut pikkuhiljaa remmiin auttajia myös perheen ulkopuolella.”

Takaysi taistelua selkä seinää vastaan

Avauskierroksen jälkeen Sneckin tilanne ei näyttänyt hyvältä. Hän pelasi torstaina tuloksen 74 ja oli neljän lyönnin päässä cut-rajasta. Tänään hän onnistui taistelemaan itsensä jatkoon, vaikka pelasi pitkään selkä seinää. Tulos 68 eli neljä alle parin nosti Sneckin yhteistuloksen on -2:een, mikä on sama kuin cut-raja.

”Se oli se luku, joka piti tänään raapia kasaan tänään”, Sneck naureskeli.

Eaglellä kierroksen aloittanut peluri teki seitsemän perättäistä paria, mutta yhdeksännelle reiälle tuli harmittava bogi.

Cut-rajan paremmalle puolelle hän nousi takaysin alussa tehtyään rei’ille 11–13 kolme perättäistä birdieä. Lopuille rei’ille tuli pelkkiä pareja.

”Jatkopaikka ei tullut ihan helpolla. Se vaati muutaman pidemmän upotuksen ja pari hyvää up & downia lopussa.”

”Tiesin tilanteen (cut-rajan) koko ajan. Siitä pitää olla tyytyväinen, että pystyin pelaamaan tuossa tilanteessa takaysin. Tiesin tarkalleen, mikä lyöntimäärän pitää olla.”

Villi kortti kahden hyvän Nordic Leaguen kisan ansiosta

Sneck sai Golfliitolta villin kortin Nordic Leaguen peliensä ansiosta. Tänä vuonna hän on sijoittunut kerran neljänneksi ja kerran seitsemänneksi. Muuten peli on ailahdellut, ja kisat olisivat voineet kulkea paremmin. Hän on kuitenkin kiertueen rankingissa kolmanneksi parhaana suomalaisena 57:ntenä.

”Peli on sama on oli kisa mikä tahansa, mutta on siistiä olla mukana täällä (Vierumäellä). Hyvä, että sain paikkani käytettyä niin, että pääsen pelaamaan kisan loppuun saakka”, Sneck sanoi tyytyväisenä.

Sneck jakoi kiitosta hyvästä pelistään tänään caddiena toimineelle Erik Myllymäelle, joka lupautui kantamaan mailoja myös kolmannella kierroksella.

Omana vahvuutenaan hän pitää lyöntien suoruutta, mutta pituutta niissä saisi kuulemma olla enemmän.

”Täällä on tuskin yhtään toista pelaajaa, joka lyö palloa yhtä lyhyelle kuin minä”, hän totesi ja tarkensi, että pallo lentää draiverilla ilmassa noin 240–250 metriä.

Tässä vaiheessa kilpailua hän ei lähtenyt arvottamaan sitä, kumpaa pitää suorituksena kovempana: nousua top 10:een Nordic Leaguessa vai cutin läpäisemistä Challenge Tourilla.

”On vaikea sanoa, mikä olisi ollut tulostaso täällä, jos mukana olisi ollut Nordic Leaguen fieldi”, hän pohdiskeli.

Jotain kiertueiden tasoerosta kertoo kuitenkin se, että neljännestä sijastaan Sneck tienasi noin 2 000 euroa. Yltääkseen samaan summaan tällä viikolla Vierumäellä, hänen pitäisi nousta sunnuntaina 20 parhaan joukkoon.

Sneck starttaa huomenna kierrokselleen klo 8.15 toiseksi ensimmäisessä ryhmässä. Hänen edellään kentälle lähtee tietä raivaamaan Mikael Salminen, jonka lähtöaika on klo 8.04. Albert Eckhardt ja Joonas Granberg lähtevät puolestaan matkaan samassa ryhmässä heti Sneckin perään klo 8.26. 

Oliver Lindell (klo 10.32) ja Roope Kakko (klo 10.21) saavat nukkua hieman pidempään.

Tulospalvelu

Vierumäki Finnish Challengeen on yleisöllä vapaa pääsy. Kilpailun parhaat palat näytetään Ylellä lauantaina ja sunnuntaina klo 22 heti MM-rallin koostelähetyksen jälkeen.

Etsi luettavaa