Hyppää sisältöön

Kalle Samoojan caddie pahoinpideltiin lähes työkyvyttömäksi: ”Tällä alueella tuntuu tapahtuvan”

Kalle Samoojan caddie pääsi lopulta kentälle - ainakin yrittämään

Kalle Samooja on aloittanut pelinsä Valderramassa . Kallen vakituinen caddie, skotlantilainen Greig Stanfield joutui ryöstön ja pahoinpitelyn uhriksi tiistaina, mutta päätti alustavista tiedoista poiketen lähteä koettamaan kävelyä kipeällä polvella.

Samoojan caddie vaihtui aivan Espanjan Sotograndessa pelattavan kilpailun alla harmillisen tapauksen seurauksena. Samoojan caddie Greig Stanfield ryöstettiin ja pahoinpideltiin tiistai-iltana sillä seurauksella, ettei hän pysty kantamaan bägiä tänään alkavassa kilpailussa. Stanfieldin polvi on niin huonossa kunnossa, ettei hän pysty tekemään töitä.

– Todella valitettavaa, että tällaista tapahtuu, ja vielä hyvälle tutulle. Toivottavasti Greig saa polvensa pian kuntoon ja pääsee takaisin. Hän oli masentuneen oloinen mies, kun ilmoitti minulle tästä aamulla.

Stanfieldin saappaisiin hyppää Samoojan fysiikkavalmentaja Eero Partio.

– Tämä on Eerolle ylipäätään ensimmäinen ET-kilpailu paikan päällä ja heti caddieliivi niskaan. Hän on positiivinen kaveri, joten eiköhän meillä hauskaa tule. Saa nähdä, jos sieltä löytyisi joku puttilinja tai hyvä mailavalinta takataskusta.

Stanfield tapaa lääkärin tänään.

– Sen jälkeen tiedämme enemmän. Katsotaan, tuleeko Greigin polvi kuntoon viikonlopuksi.

Samoojan 1. kierros alkaa tänään klo 15:30 Suomen aikaa.

(alkuperäinen tiedote yllä)

Tilanne muuttui ja caddie lähti kentälle

Stanfield teki hetki ennen kierroksen alkua päätöksen lähteä kokeilemaan, miten kävely sujuu. Kalle ei osannut vielä aamulla sanoa sen tarkemmin tapahtumasarjasta. 

”Jossain Sotogranden lähellä se kai kävi. Onhan näitä sattunut täällä aikaisemminkin”, Kalle harmittelee. 

Reilut 10 vuotta sitten Suomen amatöörien maajoukkue yritettiin ryöstää autossa. Rikolliset yrittivät ikkunan kautta sisään ja muun muassa Joonas Granberg joutui väkivallan uhriksi Sotogranden alueella. Silloin autoa kuljettanut Markus Rytkölä joutui painaa tallan pohjaan ja ajaa jykevän portin läpi. Asiaa selviteltiin pitkään aamun tunteihin saakka paikallisella poliisiasemalla ja suomalaisia luultiin aluksi pahoinpitelijöiksi. 

Etsi luettavaa