Hyppää sisältöön

Kalle Samoojalla latu auki toiseenkin finaaliin

Kalle Samoojalla on kohtalaisen helppo työ nostaa itsensä mukaan myös Nedbank Challengeen

Kalle Samooja aloittaa uransa rahakkaimmat kilpailut Turkissa ja todennäköisesti myös Etelä-Afrikassa. Jos kaikki menee kuten pitää, jatkuisi Kallen kisaputki myös Dubain finaaliin, joka on toistaiseksi kiven alla.

Suomalaispelaajat Mikko Korhonen ja Kalle Samooja aloittavat European Tourin finaalikilpailut torstaina Turkish Airlines Openilla. Mikko Korhosen osalta on todennäköistä, että pelit jatkuvat aina Dubain finaaliin saakka. Kalle Samoojan osalta tilanne on ”jännittävempi”. 

Loistavasti heinäkuusta eteenpäin pelannut Kultaranta Resortia edustava Samooja on tienannut Scottish Openista lähtien noin 320 000 euroa ja European Tour pisteinä noin 440 pistettä koko kauden potista 660 pistettä. 

Samooja lähtee finaalikisoihin rankingin sijalta 75. Kun Turkkiin viimeinen rankingin perusteella päässyt pelaaja oli sijalla 85, tarkoittaa se sitä, että Samoojalla on edessä päin paljon ohitettavaa, mutta takaa ei tule montaa kaveria ohitusvilkku päällä. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että jo keskinkertainen esitys tullee nostamaan Kallea rankingissa. Finaaleissa isoilla onnistumisilla on mahdollisuus hyppiä rankingeissa kymmeniä sijoja kun pisteitä ja euroja on rutkasti jaossa. 

Turkish Airlines Openissa jaetaan 9000 Race to Dubai -pistettä kun normaaleissa Rolex Seriesin kisoissa jaossa oli 7000 pistettä. Samalla potista on taistelemassa paljon vähemmän pelaajia, Turkissa 75, Etelä-Afrikassa 66 ja Dubaissa enää 50. 

Lähes varma paikka Sun Cityyn

Samooja löytyy tällä hetkellä toisen finaalikilpailun listoilta toiselta varasijalta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kahdenkin sijan nouseminen rankingissa tulee varmistamaan paikan Etelä-Afrikan rahakkaaseen Nedbank Challengeen. 

Teoriassa jopa nykyinen sijoitus voi riittää, sillä on oletettavaa, että Etelä-Afrikasta on luvassa muutamia poisjääntejä. Tämä tarkoittaisi, että Samooja pääsisi pelaamaan seuraavan kahden viikon aikana 14,5 miljoonan dollarin palkintopotista ja peräti 19 000 Race to Dubai -pisteestä. 

Kallella on matkaa rankingin 50 parhaan joukkoon ja finaaliturnaukseen noin 370 pistettä. Suora hyppy 50 parhaan joukkoon tapahtuisi todennäköisesti sijoituksella neljän parhaan joukkoon Turkissa.

Scottish Openista lähtien Kalle on pelannut peräti 22 kierrosta 70-lyönnillä tai alle. Vain 11 kierrosta kyseisellä ajanjaksolla on ollut tuloksella 71 tai huonommin! 

European Tourin finaalit ovat nähtävissä Viasat Golfin ja Viaplayn kanavilla

Etsi luettavaa