Kalle Samooja vireessä Teneriffalla – nousi kilpailun kärkeen

Kalle Samooja löysi birdiesuonen avausväylän bogeyn jälkeen

Kuudennelta sijalta toiselle kierrokselle lähtenyt Samooja nousi Canary Islands Championshipin johtoon tehtyään seitsemän reiän jaksoon kuusi birdietä.

Ensimmäisen kierroksen (65,-6) jälkeen lyöntipeliäään valitellut Kalle Samooja aloitti perjantaina aamukierroksensa bogeylla, mutta ”bounce back”, takaiskusta palautuminen oli häkellyttävä.
Kultaranta Resortin edustuspelaaja teki kolme birdietä putkeen, väliin yhden parin ja tämän jälkeen taas kolme birdietä siirtyen samalla jakamaan kärkipaikkaa tuloksella -11 yhdessä Calum Hillin kanssa.

Yhdeksännellä (kentän 18.) tekemänsä parin jälkeen tilanne kärkikaksikon välillä oli edelleen sama.

Edellisviikon kisassa Samooja oli jaetulla kolmannella sijalla noustuaan kolmannen kierroksen päätteeksi jakamaan kärkipaikkaa.
Päätöskierroksella hän johti yksinään alkureiíllä hetken aikaa jopa kahdella lyönnillä, kunnes Dean Burmester nousi fantastisella pelillään rinnalle ja ylivoimaiseen voittoon.

Samoojalla on mainio mahdollisuus varmistaa paikka PGA Championshipiin nousemalla maailmanlistalla viikonlopun jälkeen sadan joukkoon.
Tähän riittää viides,  mahdollisesti jopa kuudes sija. Porsaanreiäksi niukasti 100:n ulkopuolelle jääville saattaa aueta varamiesten hakeminen saattaa kohdistua listan seuraaviin pelaajiin.

Kahdesti toiseksi ja kahdesti kolmanneksi ET:lla sijoittuneen Samoojan silmissä siintää varmasti kisan voitto, ei pistesija.