Hyppää sisältöön

Kalle Samooja tyytyväinen uusintatappiosta huolimatta: ”Oletin, että puttilinja olisi ollut suorempi”

Kalle Samooja haki inspiraatiota puttipeliinsä Dave Stocktonin opissa

Kalle Samoojalla oli ristiriitaiset tunnelmat Omega European Mastersin jaetun kakkostilan jälkeen. Voitto meni hänen hyvälle ystävälleen Sebastian Söderbergille

Olihan thrilleri. Viiden miehen uusinta, johon kaikki viisi osallistujaa tulivat kovin erilaisin reitein ja eri lähtökohdista. Kalle Samooja on väläytellyt useaan otteeseen kauden aikana. Nyt hän oli viikonlopun paraas pelaaja, kylmäverinen taistelija, joka jäi niukimmalla mahdollisella tavalla hopealle.

”Huippupäivähän se oli. Ristiriitaiset fiilikset, kun voitto lipesi,  mutta samalla tuli saavutettua hyviä asioita, Voitto meni hienolle miehelle. Tunnen Sebastian Söderbergin hyvin Challenge  Tour -ajoilta ja hän on hyvä ystävä. Hattu päästä hänelle”,  Kalle Samooja antoi rehdin tunnustuksen voittajalle, joka teki sisääntulossa viiden birkun putken, toipui 17:n kolmesta putista ja upotti uusinnassa kolmemetrisen voittoputin.

Crans Montana on ollut ruotsalaisille menestyksekäs kisakohde. Ykköstilan ovat ennen Söderbergia saavuttaneet Anders Forsbrand  Alex Noren (2)x,  Mathias Grönberg sekä Robert Karlsson.

Samooja ansaitsi 166 000 euroa ja 232 pistettä Race to Dubai-listalla. Hän nousi sijaluvulle 71. ja on käytännössä varmistanut työpaikkansa myös vuodelle 2020.

Samoojan pelissä oli monia kulminaatiopisteitä. Otettuaan ykkösellä kolme puttia hänellä oli tiukka paikka myös kakkosella.

”Missasin greenin ja laskeskelin jo, että bogiin olen tyytyväinen.  Löin kuitenkin jäätävän ”lobin” ja sain parin tehtyä. Se karisti  alkujännitystä, vaikka vähän hermostuneita lähestymisiä tulikin.”

Reikä alkoi näyttää pesuvadin kokoiselta

Avausreiän jälkeen hän teki kuusi peräkkäistä pari, kunnes alkoi kolista kahdeksikolla.

”Kasin birdien jälkeen tuli tunne, että tässä on iso sauma. Reikä  rupesi näyttämään pesuvadin kokoiselta. Oli tosi hyvä fiilis  puttaamiseen”, kuuden reiän jaksoon neljä birkkua tehnyt  Samooja  naurahti.

14:lla veteen mennyt toinen lyöntiikään ei masentanut turkulaista hänen selvittyään dropin jälkeen tilanteesta parilla.

-”Sen parin jälkeen tuli tunne, että nyt väännetään voitosta Katsoin koko takaysin ajan tulostaulua. Tietyissä paikoissa se  auttaa siihen, ettei lähden mitenkään yltiöpäisesti hyökkäilemään. Se  enemmänkin buustaa, kun tietää missä mennään. Näitä kisoja haluaa  kuitenkin voittaa.”

Uusinnassa voittotaistelussa oli greenillä käytännössä kolme miestä,  kun McIlroy, Söderberg ja Samooja puttasivat kaikki birdiejä. Rory McIlroy  missasi omansa, Söderberg upotti ja parista metristä putannut Samooja  ei onnistunut yrityksessään.

”Luotin liikaa siihen, että putti olisi suorempi. Se  tuli samasta suunnasta, kun kierroksella puttaamani. Luulin,  että löin hyvän putin, mutta lipui oikealta ohi. Hyvä paikkahan se  oli, Samooja päätti.

Voittoa ei tullut, mutta paljon  positiivista jäi viikosta käteen.

Punainen voittajan takki pukee hyvin Sebastian Söderbergia, josta tuli kuluvalla kaudella toinen ruotsalaisvoittaja ET:lla

Punainen voittajan takki pukee hyvin Sebastian Söderbergia, josta tuli kuluvalla kaudella toinen ruotsalaisvoittaja ET:lla

GETTY IMAGES

”Kortti oli minimitavoite tälle kaudelle, ja se on nyt taskussa. Seuraava tavoite  oli finaalipaikka, ja siihenkin  on nyt hyvät mahdollisuudet.”, Samooja viittasi Race to Dubain kolmeen finaalikisaan, joista viimeinen käydään Dubaissa.

Kalle Samooja on ilmoittautunut myös torstaina alkavaan Hampurin osakilpailuun, kuten myös Tapio Pulkkanen.

Race to Dubain psitelistan löydät täältä.

Etsi luettavaa