Hyppää sisältöön

Kalle Samooja takoi Hampurissa seitsemän birdien kierroksen – tripla ja kaksi tuplaa veivät mahdollisuudet Porsche European Openin voiton puolustamiselta

Kalle Samoojan tuloskortti oli lauantaina ennätyksellisen kirjava. Kuva Korean kisasta, taustalla Hollannin kisan voittaja Pablo Larrazabal. Kuva: Getty Images

Kalle Samooja (75-71-76,+3) saalisti lauantain kierroksellaan päiväntoiseksi suurimman birdiesaaliin , mutta epätasaisuus pudotti turkulaisen sijaluvulle 38:s. Tapio Pulkkanen (75-73-76,+5) kulki myös tuloslistalla väärään suuntaan.

Kalle Samooja painotti perjantain kierroksensa jälkeen tiedotteessaan, että kolmantena päivänä on aika tehdä tulosta. Onnistumisia tulikin sijaluvulta 21:s lähteneelle kilpailun hallitsevalle mestarille peräti seitsemän birdien verran.

Kärkikymmenikön pelaajista vain Julien Guerrier (8) ylsi lauantaina korkeampaan lukuun.

Samoojan harmiksi kierroksen alku oli kuitenkin heikko. Bogey ykköselle, tripla kolmannelle. Samooja sai birdiekoneensa pian tämän jälkeen käyntiin, teki niitä neljä kuuden reiän jaksoon.

Kun sisääntulossa tuplabogeja tuli kaksi kertaa, valui suuri birdien kokonaismäärä (7) hiekkaan.

Alkuasennossa ja draiverissa häikkää

”Tänään kyllä veisteltiin vuoden värikkäin kortti varmasti. Alkulämmössä huomasin, ettei oikein alkuasento asetu. Meillä on myös
vahva epäilys, että driveri on halki, joten sitä täytyy nyt vähän tutkiskella.”

”Toki voi olla, että intiaanin vireystila voi olla myös syy”, Samooja pyöritteli tiedotteessa syitä tapahtumien moninaisuudelle.

”Putteri toimi kohtalaisesti sentään, ja hyvät vedothan on edelleen tosi hyviä. Voittoon ei taida enää olla mahkuja, mutta koitetaan saada viikon paras kiekka irti koneesta huomenna”, Samooja suunnittelii.

Kierrostulos 76,+3 pudotti häntä vajaat 20 sijaa tuloslistalla alaspäin. Kärkikymmenikön viimeisiin pelaajiin on matkaa kuusi lyöntiä kisaa johtavaan Julien Guerrieriin (-6) on eroa yhdeksän lyöntiä.

Edellisvuoden taianomainen ihme, nousu seitsemän lyönnin takaa voittoon muuttui sunnuntain haasteena kaksi lyöntiä suuremmaksi, ja jää tekemättä

Tapio Pulkkasen (+5) sijoitus on 58:s.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa