Hyppää sisältöön

Kalle Samooja suomalaistähtenä Ruotsissa

Kalle Samooja on hienoissa asemissa Ruotsissa

Kalle Samooja aloitti Skandinavian Invitation -kilpailun parhaiten suomalaiskolmikosta. Samooja on kierroksensa loppuvaiheilla kilpailussa viidennellä sijalla. Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen ovat keskikastin miehiä avauskierroksen jälkeen.

Kalle Samoojan kunto tuntuu säilyneen hyvin Skotlannin kisassa alkaneesta vireestä. Samooja mokasi viime viikolla Tshekissä vain viimeisen kierroksen tippuen jakamaan sijaa 51. Ruotsissa ruuti on kuitenkin ollut taas kuivaa. 

Samooja on pelannut avauskierrostaan 16 reikää ja on kierrostaan neljä alle parin. Se oikeuttaa sijaan viisi tässä vaiheessa. Kortista ei löydy yhtään parin ylittävää tulosta. Kun kentän par on 70, tulee Kalle 99,7 prosentin varmuudella pelaamaan jo seitsemännen kutosella alkavan kierroksen viimeisen yhdeksän kierroksen aikana. 

Päivän birdiet ovat toistaiseksi syntyneet yhtä lukuunottamatta Hills Golf Clubin kohtalaisen vaikeilla par-nelosilla. Erityisen tyytyväinen Kalle saa olla väylän seitsemän birdieen, sillä kyseessä on par-4, jota on pelattu lähes viiden lyönnin keskiarvolla. 

Kim Koivu aloitti myös terävästi ja oli kentän takaysin jälkeen tuloksessa -3. Tulos oli sama vielä kuusi reikää ennen loppua, mutta tupla väylällä neljä ja bogin lopetus tiputtivat Kimin takaisin par-tulokseen ja sijalle 50. 

Tapio Pulkkanen aloitti kierroksensa vaikeammalta etuysiltä pelaten sen +3. Jälkimmäinen ysi oli mallikas ja Tapsa pelasi sen kaksi alle. Tulos +1 oikeuttaa sijaan 89. 

Kisan kärjessä on Wade Ormsby virheettömällä 62 (-8) lyönnin kierroksellaan. Toisena on Alex Levy (-7), Matt Fitzpatrick on kolmas tuloksella -6. Henrik Stenson ja Marcus Kinhult pelasivat tuloksen -1 samassa ryhmässä Fitzpatrickin kanssa. 

Etsi luettavaa