Hyppää sisältöön

Kalle Samooja sai taas juonesta kiinni: ”Sunnuntaina täräytetään tauluun viikon paras tulos”

Kalle Samoojan tulos 69, -3 oli lauantaina yllättävän kovaa valuuttaa. KUVA: GETTY IMAGES

Huippukierrosta tavoitteleva turkulainen saa parasta mahdollista peliseuraa päätöskierrokselle Collin Morikawasta, mahdollisesti myös Adam Scottista!

Kalle Samooja (68-74-69,-5) oli lauantain kierroksensa jälkeen huomattavasti paremmalla tuulella pelinsä suhteen kuin vuorokautta aiemmin. Perjantaina turkulainen noitui lähestymistensä tason kellarikerrokseen.

Lauantaina hän sai aikaan viiisi birdietä, kierrokseen mahtui myös kaksi bogeyta. Pisin uponnut putti oli lähes 15 metrin mittainen, tuloslistalla turkulainen nousee 18:ksi oltuaan perjantain jälkeen 32.

”Tänään saatiin koottua hyvä korjausliike tekemiseen. Vähän terävämpää lyömistä, mutta ei mitenkään timanttista. Putteri oli taas hyvä frendi, ja bunkkerista nostelin todella näppärästi ”seivaten” pareja”, Samooja kertasi päivän kulkua tiedotteessaan

Kolmen kierroksen aikana Samooja on voittanut keskivertopelaajaa putteri kädessään viheriöillä 2,8 lyöntiä kierrosta kohden, joka nosti hänet kierroksen ollessa vielä hivenen kesken Strokes Gained -tilastolla toiseksi.

”Greenit alkaa olemaan aika napakat ja liukkaat. Tulostaso yleensä heikeentyy viikonlopuksi. Täytyy huomenna täräyttää viikon alhaisin vielä tauluun”, Samooja suunnitteli.

Samoojan tulos 69,-3 oli lopulta päivän toiseksi paras. Vain Shane Lowry ylsi tulokseen 68,-4

Toiseen sijaan vain viisi lyöntiä

Alkukauden merkittävimpiin kisoihin kuuluva Emirates Golf Clubin kisa on tuottanut Samoojalle kaudesta toiseen mainiota menestystä.
Kolmella aiemmalla osallistumiskerralla sijaluvut ovat olleet 16:s, 27:s ja neljäs.

Ensimmäistä kertaa Rolex Seriesiin kuuluvan kilpailun palkintopotti (7 milj. €) on yli kaksinkertainen edelliskauteen, joten taloudellinenkin korvaus on todella merkittävä.

Kilpailun kärjessä on Etelä-Afrikan Justin Harding (-12).

Johdossa käväisseet Tyrrell Hatton ja Lee Westwood töpeksivät sisääntulossa itsensä ulos kärkiryhmästä, mutta eivät vielä voittotaistosta.

Viimeisen reiän birdiellään toiseksi nousseen Rory McIlroyn (-10) peliesitystä leimasi epävarmuus sekä loistavien lyöntien väliin tulleet yllättävät epäonnistumiset.

McIlroylla on sunnuntaina mahdollisuus nousta voitolla kilpailun historiaan.

Vuosina 2009 & 2015 ykköstilaa juhlineen McIlroyn lisäksi kahteen voittoon ovat yltäneet Ernie Els, Tiger Woods ja Stephen Galllagher.

Elisa Viihde Viaplay ja Viasat Golf näyttävät neljännen päivän suorana kello 9–15.30 Erillisessä lähetyksessä klo 7–12.30 (Featured groups), jossa seurataan vain ennakkoon valittuja ryhmiä, voidaan hyvinkin nähdä Collin Morikawan ja Kalle Samoojan peliä lähes lyönti lyönniltä.

Tulospalvelu

MAINOS. DP World Tour on katsottavissa suorana Elisa Viihde Viaplaystä. stä palveluun.

Etsi luettavaa