Kalle Samooja parantaa ennätyksiään ET:lla: ”Peli on kunnossa, uusia paikkoja tulee”

Kalle Samooja  putosi kärkitaistoista viikonloppuna Qatarissa ja Keniassa. Numeroiden valossa hän kulkee hyvää vauhtia oikeaan suuntaan.

Kalle Samoojan (65-66-72-68,-13) tärkeät mittarit osoittavat oikeaan suuntaan, vaikka 12:s sija Keniassa toi taas pettymyksen viikonloppuna.

Justin Harding otti  kahden päivän jälkeen kisaa johtaneilta Kalle Samoojalta ja Scott Hendiltä tahtipuikon käsiinsä jo lauantaina Karen Country Clubilla pelatussa ET:n kilpailussa.
Etelä-Afrikkalainen osoitti viikonloppuna sama kovuutta, jota häneltä totuttiin näkemään 2018-2019 Aasiassa ja European Tourilla,

Harding nousi tuolloin viiden voiton, ensikertalaisena US Mastersissa saavuttamansa 12:n sijan ja PGA Tourin top 10-sijoituksen myötä 17 kuukauden aikana maailmanlistalla 670 sijaa 42:ksi.

Justin Harding pelasi kaikki kierroksensa tulosten 64-67 väliin ja piti sunnutaina vaivattomasti kärkipaikkansa

GETTY IMAGES

Pitkän suvantovaiheen jälkeen Harding (-21) ei antanut kärkeen päästyään muille  Keniassa mahdollisuuksia, vaan teki par-nelosilla kolme eaglea ja kolmella par-viitosella kymmenen birdietä voittaen Kurt Kitayaman (-19) kahdella lyönnillä.

Voitto oli sikälikin mieluinen, että edellisessä, vuonna 2019 pelatussa Kenya Openissa Harding jäi niukasti toiseksi.

Tehoton lähipeli nousun jarruna

Kalle Samooja loisti sekä Qatarissa, kuin myös Keniassa kahtena ensimmäisenä päivänä. Viikonloppuun lähtiessään hän oli Qatarissa toinen, Keniassa jaetulla kärkipaikalla. 28:s sija Qatarissa sai jatkokseen 12:n tilan Keniasta. Viikonloput eivät anna aihetta hattujen heittelyyn.

Lauantaina Samooja osui vain neljään väylään 14:sta eikä päässyt kontrolloimaan lähestymisiäään.

”Tänään oli mies vähän paremmalla jalalla liikkeellä. Tuli vaan oltua kierroksen keskivaiheilla aika tehoton onnettoman lähipelin takia. Sinne olisi pari-kolme birdieä pitänyt vääntää”, Samooja summasi päiväänsä tiedotteessaan.

”Loppuun osui pari lähestymistä lähelle ja sain ihan ok lopetuksen viikolle, vaikkei se ihan sellainen lopetus ollutkaan, mitä tavoittelin. Peli on isossa kuvassa ihan kunnossa, joten uusia
paikkoja tulee”, Samooja päätti.

Eroa voittaja Hardingiin oli kahdeksan lyöntiä. Peräti kuusi niistä tuli kentän kolmella par-viitosella. Harding pelasi ne siis kymmenen alle, Samooja vain -4.

Samoojan juna kulkee vakaasti oikeaan suuntaan

Samooja on kolmella merkittävällä listalla kulkenut eteenpäin senkin jälkeen, kun hän kauden 2018 Challenge Tourin menestysten jälkeen nousi pääkiertueelle.

-World Rankingilla hän oli CT-kauden jälkeen 239. Debyyttikauden menestykset nostivat hänet 177:ksi. Kaudella 2020 top 10-sijoituksia oli  jo neljä, maailmanlistan sijoitus parani edelleen, 162.

Kauden 2021 toisessa kisassa Dubain menestys (4.) nosti hänet jo sijalle 126. Kenian jälkeen sijoitus on noin 130:s.

-Lyöntikeskiarvoissa kaksi ensimmäistä ET:n kautta tuottivat  lähes identtiset luvut 70,71 ja 70,69.  Kauden 2021 viidennen kisan jälkeen ka. painui jo alle 70:n lyönnin (69,94).

-Pelaajan keskimääräinen sijoitus ET:n kisoissa kertoo myös paljon tasosta. Kahdesta karsiutumisesta huolimatta Samoojan keskimääräinen sijoitus on 38. Kahdella ensimmäisellä kaudella keskiarvot olivat 59. ja 51.

Kaikista suomalaisista European Tourilla useamman  kauden pelanneella urakehitys näillä mittareilla on Kalle Samoojalla täysin omassa luokassaan.

Meneillään olevaa kautta on pelattu toki vain viisi kisaa. Tlastojen käyrät enteilevät Kultaranta Resortin pelaajalle erinomaista kautta 2021.

Karen Country Clubillapelataan tiistaista perjantaihin vastaava ET:n kisa. Suomalaisista on rivissä vain Tapio Pulkkanen. Alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Kalle Samooja lentää Suomeen.