Hyppää sisältöön

Kalle Samooja lyönnin päässä kärjestä: ”Pidän jalan kaasulla”

Kalle Samooja aikoo pelata rohkeasti

Caddiensä edellisen kisan jälkeen vaihtanut Kalle Samooja (64,-7) ja Mikko Korhonen (66,-5) ovat kärjen tuntumassa, Tapio Pulkkanen (71,par) ja Kim Koivu (77,+6) cut-rajan väärällä puolella Scottish Openissa.

European Tourin holaritilaston kärkeen toisella onnistumisellaan noussut Kalle Samooja oli luonnollisesti tyytyväinen päiväänsä. Tuloksella 64 hän on viidentenä, lyönnin päässä kärjestä. Varsin hyvä tulos mieheltä joka oli kahdessa edellisessä kisassaan häntäpäässä ja pelasi lähes kolme kierrosta putkeen ilman birkkua.

Nyt birkkuja syntyi viisi, sokerina pohjalla oli lyhennetyllä 15:lla reiällä holari 103 metrin matkalta.

”Matka oli mulle todella hyvä. Löin täyden 50 asteen wedgen pari  metriä reiän taakse ja spinnillä sisään”, Kalle kertasi kierroksensa  huippuhetkeä.

Samooja kuvaili päiväänsä kaikin puolin hyväksi. Päivän ensimmäinen ja  etuysin ainoa birdie tuli väylällä neljä.

”Lähdin hyvin liikkeelle ja loin hyviä paikkoja. Etuysillä ei vielä  kunnolla lähtenyt lentoon, Samooja kertasi.

Takaysillä lähti. Samooja teki birdiet heti väylille 10 ja 11.

”Kympillä löin wedgen kiinni lippuun ja 11:llä hyvän rauta 8:n noin  neljään metriin. Siitä pari hyvää paria perään.”

15:n holarin jälkeen korttii napsahti birkut myös väylille 16 ja 17. Tulostaso on kova, kolme neljäsosaa pelaajista (118) kiersi Renaissance kentä alle parin. Kärkinelikko Matt Kuchar, Eduoardo Molinari, Romain Wattel, Nino Bertasio pelasi tuloksen 63,-8, joka sivuaa kenttäennätystä.  

”Kuten tuloksista näkyy, kovaa mennään. Täytyy vain jatkaa kaasun painamista”, Kalle Samooja yksinkertaisti taktiikkansa toiselle kierrokselle, joka hänen osaltaan käynnistyy kello 16.10.

Samoojan valmentaja Mika Piltz oli seuraamassa ja ohjeistamassa suojattiaan tiistaista torstaihin.

”Putin kanssa jumpattiin aika paljon. Lyöntiin ei ollut mitään syytä lähteä koskemaan millään muutoksilla”, Piltz kertoi.

”Pelaaminen oli hyvin varmaa, putti hyvää. Olisi sieltä enemmänkin birkkuja voinut tulla. Holari oli tietty hirmuinen bonus, ja tulos 64 vähän yli odotusten. Kalle antoi edelliselle caddielleen Irlannin jälkeen lopputilin. Yhteistyö tämän uuden, nuoren pojan kanssa näytti toimivan oikein hyvin”, Piltz jatkoi.

Viasat ja Viaplay näyttävät Scottish Openin suorana lähetyksenä.

Kisan tulospalvelun löydät täältä.

Etsi luettavaa