Hyppää sisältöön

Kalle Samooja komeasti kuudentena Skotlannissa: ”Todella hyvä päivä”

Kalle Samooja on Henrik Stensonin kanssa ainoa kärkikymmenikön pelaajista

Kalle Samooja (64-67,-11) pelasi Henrik Stensonin kanssa ainoana 36 reikää ilman bogeja Scottish Openissa. Eroa kärkikolmikkoon on kolme lyöntiä. Mikko Korhonen (66-70,-6) selvisi myös jatkoon.
.

Kalle Samooja rikkoo omia ennätyksiään Renaissance Clubilla Skotlannissa. Kahden kierroksen saldo on hurja, yhdeksän birkkua ja hole-in-one, ei bogeja.

Tämä on ensimmäinen kerta kun Samooja pääsee jatkoon ja kärkikymmenikköön Rolex Seriesin kilpailussa, sekä ensimmäinen kerta ET:lla kun kortissa ei ole bogeja 36 reiän aikana.

Yhteistuloksella 131 lyöntiä hän on Rolex Seriesin kisassa kuudentena samassa tuloksessa Justin Thomasin kanssa. 

Hänen taakseen jäi tukku maailman kirkkaimpia tähtiä, muun muassa Matt Kuchar (-9), Rory McIlroy (-8), sekä kisasta karsiutuneet Rickie Fowler (-4) sekä Kevin Kisner (-1).

Henrik Stenson on hyvässä nousukunnossa, kahdessa edellisessä kisassa hän on ollut kärkikymmenikössä lopullisella tuloslistalla

Henrik Stenson on hyvässä nousukunnossa, kahdessa edellisessä kisassa hän on ollut kärkikymmenikössä lopullisella tuloslistalla

GETTY IMAGES

Ällistyttävää Samoojan pelissä on se, että hän kiertänyt 36 reikää tekemättä yhtään bogia tai tuplaa. Samaan on kärkikymmeniköstä yltänyt kovatasoisessa kisassa vain lyönnnin turkulaisen edellä oleva Henrik Stenson(-12).

”En muista että olisin koskaan pelannut kahta kierosta ilman bogeja. Ainakaan ET:lla en ole sitä tehnyt. Peli oli erittäin tasapainoista, jopa parempaa kuin torstaina”, Samooja kertoi tiedotteessaan.

Lähtökohta viikonlopulle on Samoojalle todella hyvä, odotukset ja paineet ovat ansioituneimpien pelaajien harteilla, Samoojalla on mahdollisuus siistillä pelillä kohentaa oleellisesti sijoitustaan Race to Dubai-listalla, jolla hän on nyt 127. Kilpailussa jaetaan myös kolme paikkaa Open Championshipiin, suomalainen on nyt tällä listalla jakamassa kolmatta sijaa…

Lähes tuulettomassa kelissä tulostaso nousi myös perjantaina tosi kovaksi. Päivän kovimman tuloksen teki kärkeen noussut, 11 birkkua tehtaillut  Bernd Wiesberger (67-61,-14). Hänen kanssaan samassa tuloksessa ovat Etelä-Afrikan kovaa nousua tekevä Eric Van Royyen sekä Englannin Lee Slattery.

Mikko Korhonen ensimmäistä kertaa jatkoon links-kentällä

Mikko Korhonen 66-70,-6 jakaa sijalukua 50:s

”Tänään oli vähän nihkeämpi päivä. Ihan ok peliä noin yleisellä tasolla, mutta putit eivät uponneet ollenkaan. Peli kuitenkin jatkuva, tästä tulee minulle ensimmäinen viikonloppu linksillä ikinä, joten tyytyväinen pitää olla”, Korhonen löysi positiivisen puolen asiasta.

Kilpailun tuloslistan löydät täältä

Etsi luettavaa