Hyppää sisältöön

Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen hyvissä asemissa Portugalissa

Kalle Samoojalla on mainiot mahdollisuudet parantaa asemiaan Race to Dubai-listalla viikonlopun aikana.

Kalle Samooja (68,-3) laski viimeisillä viheriöillä lyöntejä käsistään, Tapio Pulkkanen (68,-3) selvisi kierroksestaan yhdellä bogeyllla.

Portugal Mastersin avauspäivä  oli Kalle Samoojan osalta vahvaa näytöstä osaamisesta enimmän osaa kierroksesta.

Turkulainen oli viiden reiän jälkeen jo neljä alle, seitsemän pelattuaan kortissa oli kolme birkkua ja eagle. Ensimmäisein bogeynsa hän kuittasi yhdeksännellä ( kentän 18:s). Sisääntulossa hyvä peliote jatkui. Birdejä Samooja teki kaksi ollen ennen kolmea viimeistä kuusi alle ja toisena. 

Seuraavilla kahdella puttipeli murensi mahdollisuudet kärjen tavoittemiselta. 16:lla (kentän seitsemäs) hän otti kolme puttia, seuraavalla peräti neljä. Viimeisellekin viheriölle Samooja rakensi vielä loistavan birdiepaikan alle neljään metriin, mutta puttasi kahdesti.

Tulos 68 (-3) jätti varmasti ikävän jälkimaun, mutta kärkeen ei ole kuitenkaan kuin viisi lyöntiä, toiseen sijaan kolme.

”Aika sekalaiset fiilikset päivästä. Pallonlyönti aivan timanttia,  mutta sitten taas putti jalanjälkisillä greeneillä karseeta kuraa. Oli kyllä tuloksellisesti ihan pohjanoteeraus”, Samooja kertoi tiedotteessa.

”Jos pallonlyöminen pysyy tuolla tasolla, niin hyvä viikko on vielä tulossa. Eiköhän se puttikin sieltä löydy.”

Tapio Pulkkasen kortti oli tasaisempi. Bogey neljännellä, tämän jälkeen neljä birdietä loppukierroksella.

Mikko Korhosen  alku kierrokselle oli hyvin vaatimaton, neljä bogia kuuteen reikäään. Henkeä alkoi tulla peliin tuloskortin kautta katsottuna vasta sisääntulon väylien 12 ja 14 birdien myötä. 16:lta Korhonen kuittasi bogeyn, mutta kruunasi päivänsä ja sisääntulon nousun (-3) fantastisella eaglella 17:lla. Korhosen tulokseksi tuli 72,+1 joka antaa hänellekin vielä kaikki mahdollisuudet jopa kärjen tavoittamiseen.

Suomalaisten mahdollisuuksia lisää se, että koko kolmikko pelaa perjantaina aamupäivällä, jolloin viheriöt ovat paremmassa kunnossa. Kisaa johtaa tuloksella 63, -8 superyllättäjä, Etelä-Afrikan Louis de Jager.

Kilpailun lähetysajat, selostus Teemu Tyry

  • Perjantai: 13.30–15.30 ja 17.30–20.30.
  • Lauantai: 15–19.30
  • Sunnnuntai: 14.30–19

European Tour on katsottavissa suorana Viasatilta ja Viaplayltä

Etsi luettavaa