Kalle Samooja hurjalla kierroksella European Openin voittoon – saa kutsun U.S. Openiin

Kalle Samooja pelasi sunnutaina elämänsä parhaan kierroksen ja voitti European Openin. KUVA: GETTY IMAGES

Kalle Samooja löysi sunnuntaina vastustamattoman vaihteen Hampurissa pelatussa pääkiertueen kilpailussa. Turkulainen teki kenttäennätyksen ja nousi European Openin voittoon oltuaan ennen kierrosta seitsemän lyönnin päässä Ranskan Victor Perezistä.

Pääkiertueella neljättä kautta pelaava Kalle Samooja teki Suomen huippugolfin historian upeimman nousun voittoon Green Eagle Golf Coursella Hampurissa.

Samoojan kierrostulokset pääkiertueen klassikoihin kuuluvassa Porsche European Openissa olivat (72-72-74-64). Yhteistulos -6 riitti lopulta kahden lyönnin voittoon ennen Hollannin Will Besselingiä.

Sijalta 22 kierrokselleen lähtenyt Samooja teki kierroksen alkuun viisi paria, eikä tässä vaiheessa vielä mikään ennakoinut suomalaisvoittoa.

Samooja otti hurjan harppauksen kohti kärkeä kuudella seuraavalla, joilla hän tehtaili viisi birdietä.

Toinen isku tuli neljällä viimeisellä, kun Samooja taikoi kolme birdietä, joista 18:nnella eagle-nosto viheriön oikealta puolelta oli upota reikään.

Samooja saapui klubitalolle yhteistuloksessa kuusi alle parin, ja edessä oli pitkä odotus, jonka aikana Kalle Samoojalle ei noussut uhkaajaa.

Victor Perez oli samassa tuloksessa -6 vielä seitsemän reikää ennen loppua.

Perez sortui kuitenkin kolmeen bogiin seuraavien neljän reiän aikana, eikä loppusuoralla taistelua voitosta enää muodostunut.

Kalle Samoojasta tuli sunnuntaina viides suomalalainen pääkiertueen kisan voittaja Mikko Ilosen, Roope Kakon, MIkko Korhosen ja Sami Välimäen jälkeen.

Samooja saa voittajakategorian DP Word Tourille kauden 2024 loppuun asti.

Turkulainen täytti myös yhden merkittävistä tavoitteistaan, sillä hän nousi niiden kymmenen pelaajan joukkoon, jotka keräsivät neljässä edellisessä kiertueen kisassa eli kiertueen US Open -karsinnassa eniten pisteitä ja saavuttivat paikan US Openissa.

Kisa pelataan The Country Clubilla Bostonin lähistöllä 16.-19.6.