Hyppää sisältöön

Kalle Samooja harppasi yli sata sijaa maailmanlistalla ja 60 pykälää kiertueen kokonaispisteissä

Kalle Samooja napattiin pokaalin kanssa samaan kuvaan kilpailun vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. KUVA: GETTY IMAGES

Voitto Hampurissa nosti Kalle Samoojan sekä golfin maailmanlistalla että DP World Tourin rankingissa tämän hetken selvästi parhaaksi suomalaiseksi pelaajaksi.

Kalle Samooja kartutti uransa ensimmäisellä ykköstilallaan pääkiertueilla sekä DP World Tourin että golfin maailmanlistan pisteitä.

Tuoreella maailmanlistalla Samooja nousi yli sata sijaa. Viime viikolla hän oli rankingissa sijalla 239, kun tänään päivittyneellä tuoreella listalla hän oli 134:s.

Vaikka Samooja on kohentanut sijoitustaan vuoden alusta 46 pykälää, kyseessä ei ole turkulaisen kaikkien aikojen korkein World Ranking -sijoitus.

Toukokuun alussa 2021 Samooja oli maailmanlistalla sijalla 109:s, minkä ansiosta hän nousi myöhemmin samassa kuussa pelattuun PGA Championshipiin.

Toiseksi paras suomalainen tuoreella maailmanlistalla on Mikko Korhonen (212:s) ennen Tapio Pulkkasta (225:s).

Kova nousu myös kiertueen rankingissa

DP World Tourin rankingissa Samooja nousi upeasti 25:nneksi. Ennen European Openia 34-vuotias oli kokonaispisteissä 86:ntena, eli tälläkin listalla hän nousi harppauksin.

Samooja korjasi voitostaan 460 ranking-pistettä. Kymmenen kärkeen Samoojalla on matkaa vajaat 300 pistettä.

Ilman yllätyksiä hän käytännössä varmisti paikan kauden päättävässä DP World Tourin finaalikilpailussa, joka pelataan marraskuussa Dubaissa.

Toiseksi korkeimmalla suomalaisista DPWT:n kokonaispisteissä on Korhonen (68:s) ennen Pulkkasta (78:) ja Sami Välimäkeä (148:s).

Lähes 2 miljoonan tienestit

Voitto tuotti Samoojalle myös taloudellisesta turvaa. Sen lisäksi, että hän sai varmistettua korttinsa DP World Tourilla vuoden 2024 loppuun saakka, hän tienasi voitostaan lähes 300 000 euroa pelkästään palkintorahaa.

Voitto tarkoittaa yleensä myös messeviä bonuksia omilta henkilökohtaisilta yhteistyökumppaneilta, kuten välinemerkki Callawayltä, jonka välineillä Samooja pitkälti pelaa.

Turkulainen on tienannut DP World Tourilla ja European Tourilla yhteensä 1,88 miljoonaa euroa eli kolmanneksi eniten suomalaisista pääkiertuepelaajista. Eilen hän ohitti tällä listalla Tapio Pulkkasen (1,63 miljoonaa euroa).

Samoojan edellä tällä listalla ovat vain Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen. Ilonen voitti pitkällä urallaan 7,67 miljoonaa euroa palkintorahaa. Korhosen uran tienestit ovat 4,24 miljoonaa euroa.

Seuraavan kerran Samooja pelaa kesäkuun puolivälin jälkeen US Openissa. Kyseessä on Samoojan uran toinen major-kilpailu.

Golfin maailmanlista

Etsi luettavaa