Hyppää sisältöön

Kaksinkertainen PGA Tour -voittaja jäi kiinni kannabiksesta: ”Käytin ainetta lääkärin määräyksestä”

Matt Every joutuu pitämään taukoa kilpailuista kolme kuukautta.

Matt Every kertoo käyttäneensä kannabista lääketieteellisistä syistä.

Yhdysvaltalainen Matt Every on jäänyt kiinni kiellettyjen aineiden käytöstä. Every, joka on voittanut urallaan kaksi PGA Tourin osakilpailua, sai rangaistukseksi kolmen kuukauden kilpailukiellon.

PGA Tour tiedotti, että Every vapautuu kilpailukiellosta tammikuun alussa. Kiertue ei eritellyt huumausainetta, josta Every jäi kiinni, mutta Every itse kuitenkin myönsi rikkeensä myöhemmin Golf Channel -kanavalla ja kiellettyn aineen olleen kannabis.

Hän puolusteli kannabiksen käyttöä sillä, että hän on käyttänyt sitä lääkärin määräyksestä mielialalääkkeenä. Golf Digestin uutisen mukaan tulokaskautenaan 2010 hän jäi kiinni poliisille marihuanan hallussapidosta.

”Kannabis on osoittautunut itselleni ylivoimaisesti turvallisimmaksi ja tehokkaimmaksi hoitomuodoksi”, Every perusteli lausunnossaan.

”Minulla on ollut kannabikseen laillinen resepti Floridassa. Lääkärini, joka on hoitanut minua 30 vuoden ajan, on määrännyt minulle kannabista mielenterveyslääkkeenä”, hän sanoi.

Every kuitenkin myönsi, ettei hänellä ole muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä pelikielto ja mennä eteenpäin.

”Tiesin, mikä on WADA:n (maailman antidoping-komitea) politiikka ja rikoin sitä. En ole samaa mieltä siitä monestakaan syystä, pääosin oman hyvinvointini kannalta, mutta olen innoissani siitä, mitä minulla on edessäni sekä uralla että elämässäni ylipäätään. Muutaman viime vuoden aikana olen edennyt urallani ja tiedän, että paras vielä on edessä. En malta odottaa sitä, että pääsen takaisin tammikuussa parempana kuin koskaan.”

Every sijoittui viime vuonna 86:nneksi FedEx Cupissa ja tienasi 1,4 miljoonaa dollaria. Sitä ennen hän pelasi kaksi heikompaa kautta. Voitot Every nappasi kausilla 2014 ja 2015. Urallaan hän on tienannut yhteensä 10 miljoonaa taalaa.

Everyn kärystä kertoi ensimmäisenä Suomessa Golfpiste.com.

Etsi luettavaa