Hyppää sisältöön

Kaksi suomalaista arvostettuun amatööriturnaukseen – ruotsalaisia joukkueeseen mahtui vain yksi

Sami Välimäki ja Matias Honkala edustavat Suomea Bonallack Trophyssä.

Matias Honkala ja Sami Välimäki on valittu Euroopan joukkueeseen Bonallack Trophyyn.

Suomella on vahva edustus Bonallack Trophyssä, sillä peräti kaksi suomalaista pelaajaa on valittu Euroopan joukkueeseen, joka kohtaa Aasian ja Tyynenmeren valtioiden joukkueen Dohassa, Qatarissa.

Valinnat perustuivat amatöörien maailmanlistan sijoituksiin ja aiempiin peleihin  muun muassa reikäpeliottelussa. Joukkueeseen valituista suomalaisista Sami Välimäki on maailmanlistalla sijalla 45 ja Matias Honkala 55.

Honkala on joukkuekilpailujen konkari. Hän edusti Eurooppaa vuoden 2016 juniorien Ryder Cupissa ja manner-Eurooppaa vuonna 2017 Jacques Léglise Trophyssä. Viime vuonna hän sijoittui neljännelle kierrokselle The Amateur Championshipissä ja 11:nneksi.

Sami Välimäellä pelasi viime vuonna vahvasti. Hän voitti Portugalin kansainvälisen Amateur Championshipin, The Ticino Championshipin ja saaavutti pronssia Saksan avoimessa amatöörimestaruuskilpailussa. Hän myös sijoittui viidenneksi Italian avoimissa ja saavutti top-15-sijoituksen Challenge Tourin kisassa.  Välimäki autto myös Suomen joukkuetta nousemaan 2. divisioonasta ykköseen, kun Suomi n

Ruotsista on mukana joukkueessa on yksi pelaaja. Hän on Oliver Gillberg, joka on eurooppalaisista korkeimmalla amatöörien maailmanlistalla. Pohjoismaista 12 hengen joukkueessa on mukana kaikkiaan viisi pelaaja, sillä mukaan valittiin myös yksi tanskalainen ja yksi norjalainen.

Kilpailu pelataan maaliskuun 8.-10. päivä.

Euroopan joukkue:

Edgar Catherine (FRA)

Todd Clements (ENG)

Robin Dawson (IRL)

Oliver Gillberg (SWE)

Marc Hammer (GER)

Rasmus Hojgaard (DEN)

Matias Honkala (FIN)

Angel Hidalgo Portillo (ESP)

Matthew Jordan (ENG)

Frederic Lacroix (FRA)

Kristoffer Reitan (NOR)

Sami Valimaki (FIN)

Kilpailun on nimetty Sir Michael Bonallackin mukaan. Bonallack pelasi erinomaisen amatööriuran voittamalla muun muassa The Amateur Championshipin viisi kertaa. Sen jälkeen hän toimi pitkään muun muassa The Royal and Ancientin pääsihteerina.

Etsi luettavaa