Hyppää sisältöön

Kaksi nuorta norjalaista nousi PGA Tourille – öljymaa ei tuota enää pelkästään hiihtäjiä

Norjalaisilla golffaneilla riittää ensi kaudella paljon jännitettävää.

Tämä kertoo paljon Viktor Hovlandista. Oli pettynyt toiseen sijaan, vaikka nousi sen ansiosta PGA Tourilla.

Ensin sen varmisti Kristoffer Ventura, sitten Viktor Hovland. Näin kaksi nuorta norjalaista pelaajaa teki sen, mihin yksikään suomalainen ei ole vielä koskaan yltänyt: nousi pelaamaan maailman kovimmalle golfkiertueelle PGA Tourille.

Norjaa ei tunneta minään kovana golfmaana, mutta nyt sillä on lukemattomien hiihtosankarien lisäksi kaksi potentiaalista tulevaisuuden golftähteä.

Miesten polku PGA Tourille eteni hieman eri reittiä. 21-vuotias Hovland vaihtoi ammattilaiseksi vasta kesäkuussa sijoituttuaan US Openissa 12:nneksi. Huhtikuun Masters Tournamentissa hän oli ollut 32:s.

The Openin hän jätti väliin, koska halusi ryhtyä ammattilaiseksi ennen kauden viimeistä majoria. Se kannatti, sillä hän varmisti toissa päivänä paikan PGA Tourilla sijoituttuaan toiseksi Korn Ferry Tourin Finalsin (aiemmin Web.com Tour) viimeisessä osakilpailussa.

Huippusijoitus nosti hänet kolmen finaalikisan pisteissä kymmenenneksi, kun finaalien 25 parasta pelaajaa sai kortin ensi kaudeksi PGA Tourille.

Ventura, 24, puolestaan pelasi koko kauden Korn Ferry Touria, jossa voitti kaksi kisaa. Koko kauden yhteispisteissä hän oli seitsemäs ja nousi 25 muun pelaajan lisäksi ensi kaudeksi PGA Tourille.

Maailmanlistalla Hovland (112.) on nyt noussut Venturan (156.) ohi, mutta kumpikaan ei ole vielä pystynyt puhkaisemaan sadan maagista rajaa. Tosin jos miehet jatkavat pelaamista tähän malliin, se on vain ajan kysymys. Kummankin pelaajan sijoitus vuodenvaihteessa oli selvästi tuhannen heikommalla puolella.

Vaikka Hovland ansaitsi paikan PGA Tourilla, hän oli sunnuntaina päättyneen kisan jälkeen pettynyt itseensä.

”Yritin voittaa kilpailun ja olen hieman pettynyt siihen, kuinka pelasin tänään.  Muutama pelaaja pelasi tänään paljon alle, mutta itsestäni tuntui, että olisin voinut pelata muutaman lyönnin paremmin”, Hovland sanoi.

”On selvää, että olen nyt pettynyt, mutta uskon, että parin päivän kuluttua tunnen itseni levänneeksi ja iloiseksi, koska hilasin itseni PGA Tourille.

Ensi kaudella Norjalla saattaa olla sellainen mielenkiintoinen tilanne, jossa sillä on kaksi pelaajaa PGA Tourilla, mutta ei yhtään European Tourilla.

Tänä vuonna European Tourilla ovat pelanneet Espen Kofstadt, Kristoffer Reitan ja Kristian Krogh Johannessen, joista lähimpimä kortin saamista on Reitan, jonka ranking-sijoitus tänään on 132:s, kun 110 parasta pelaajaa uusii paikkansa kiertueella.

Challenge Tourilla konkari Eirik Tage Johansen on rankingissa 23:ntena, vaikka on vain pelannut viisi kilpailua. Challenge Tourilta 15 parasta pelaajaa nousee European Tourille kaudeksi 2020.

Etsi luettavaa