Hyppää sisältöön

Kaksi kenttää ja yksi range yhdistyvät United Golf Groupiksi

Valkopaitaiset Jari Koski ja Ville Nurmi esittelivät kesällä Vantaan Golfpuistoa avoimien ovien päivässä.

Hiekkaharju Golfin, Vantaan Golfpuiston ja Continental Golf Park Leppävaarassa yhdistyvät. Uuden yrityksen nimi on United Golf Group, jonka taustalla vaikuttavat muun muassa Supergolf ja HLR Golf Academy.

United Golf Groupin mukaan nyt on korkea aika unohtaa kahtiajako golfosakkeiden omistajien ja sitoutumattomien pelaajien välillä. Yritys aikoo näyttää itse mallia, sillä sen omistamat kaksi kenttää eli Hiekkaharju Golf ja rakenteilla oleva Vantaan Golfpuisto tulevat toiminaan pitkälti ns. pay and play -periaatteella. Lisäksi yritykseen sulautuu Continental Golf Park, jonka omisti aiemmin HLR Golf Academy.

United Golf Group aikoo viedä golfin lähemmäksi lajin harrastajia. Sen tavoitteena on tarjota golf harrastuksena kaikille sellaisena kuin pelaaja sen haluaa, yritys kertoo tiedotteessaan.

”Asiakaslähtöisyys ohjaa koko toimintaamme. Se mahdollistaa lisääntyvän tarjonnan Hiekkaharjun, Vantaan Golfpuiston ja Supergolfin pelaajille”, uuden yrityksen toimitusjohtaja Ville Nurmi sanoo.

Kahden kentän ja yhden rangen yhdistäminen tuo mukanaan myös säästöjä. ”Hallinto tehostuu, kun monta organisaatiota vedetään yhteen ja toimintatavat yhtenäistetään”, Nurmi näkee.

Hiekkaharju: tilaisuus joka ei tule toistumaan

Hiekkaharju Golf päätyi United Golf Groupiin yrityskaupan seurauksena. Kenttä tuli myyntiin, kun sen pääomistaja Pekka Nikkanen päätti jäädä eläkkeelle. Nurmi sanoo, että United Golf Groupin porukka näki sen tilaisuutena, joka ei ihan heti tule toistumaan.

”Pääkaupunkiseudulla, jossa asuu noin puolet suomalaisista golfin pelaajista, ei ole kenttiä joka päivä tarjolla. Itse asiassa kenttiä, joiden omistus voisi siirtyä ei ole kuin muutama”, Nurmi sanoo.

Nurmi on tyytyväinen siitä, että kaupat syntyivät nopeasti. Näin he voivat tarjota Vantaan Golfpuiston pelaajille pelimahdollisuuksia jo tällä kaudella. Hän uskoo, että ensi kaudella pelaajia riittää myös Vantaan Golfpuistossa.

”Vantaan Golfpuistossa, Hiekkaharjussa ja Supergolfissa on yli 25 000 olemassa olevaa asiakasta. Vantaan Golfpuiston kenttä herättää varmasti pääkaupungin golfin pelaajien mielenkiinnon. Uskomme, että kentän laatu tulee yllättämään positiivisesti”, Nurmi sanoo.

Ville Nurmi näkee, että myös hiekkaharjulaispelaajat hyötyvät kaupasta.

”Kaupan ansioista hiekkaharjulaisille pystytään tarjoamaan monipuolisempia palveluita ja enemmän vaihtoehtoja. Tarkoituksemme on kehittää kenttä 18-reikäiseksi. Pyrimme myös mahdollisuuksien mukaan parantamaan kentän laatua”, Nurmi sanoo.

Kentälle jää edelleen 280 pelaavaa osakasta. United Golf Group ja Nikkanen ovat sopineet, että he eivät paljasta Hiekkaharjun golfkentän kauppahintaa. Entä onko yrityksellä suunnitelmia hankkia lisää golfkenttiä omistukseensa?

”Olemme avoimia kaikille vaihtoehdoille ja valmiita keskustelemaan kaikkien tahojen kanssa”, Nurmi vastaa.

Etsi luettavaa