Hyppää sisältöön

Kaksi holaria ja rutkasti birkkuja – Vaasan SM-kisoissa murskattiin tuloksia

Elina Saksa johtaa naisten sarjaa ja Rasmus Karlsson jakaa johtoa miehissä.

Elina Saksa nousi kärkeen naisten sarjassa. Rasmus Karlsson ja Eemil Alajärvi jakavat johtoa miehissä.

SM-kisojen toisena päivänä par oli paperia. Päivän parhaasta tuloksesta vastasi eilen lievästi epäonnistunut Kullo Golfin Jonatan Jolkkonen, joka täräytti tauluun tuloksen 63 (-9). Naisten parhaasta tuloksesta vastasi Krista Junkkari, joka pelasi tuloksen 66 (-6).

Kumpaakaan huipputulos ei kuitenkaan siivittänyt kisan puolivälissä kärkeen, vaan johtopaikkaa pitää hallussaan naisissa Elina Saksa 71-68 (-5). Miehissä kärkipaikan jakavat Rasmus Karlsson ja Eemil Alajärvi kahden kierroksen yhteistuloksella -10.

”Paranee koko ajan, jatkossa vielä lisää kaasua. Paljon birdieitä on tarjolla, pitää vaan pystyä tarttumaan niihin. En saanut helpommalla etuysillä vielä oikein putteja uppoamaan tänään”, Saksa sanoi Golf.fissä.

19-vuotias Saksa muuttaa syksyllä rapakon taakse opiskelemaan ja pelaamaan yliopistogolfia. Tässä kisassa hänen tavoitteensa on selkeä: ”Tänne tultiin voittamaan”, Saksa totesi.

Huipputuloksen pelannut Junkkari nousi lyönnin päähän kärjestä. Toista sijaa jakaa myös Oona Vartiainen.

Jääkiekkoilija Osalan tie nousi pystyyn

Rasmus Karlsson johti kisaa jo avauspäivän jälkeen yhdessä Ilari Saulon kanssa, joka vaanii kärkikaksikkoa nyt lyönnin päässä.

”Tosi stediä tekemistä, etenkin tiiltä. Palloa vaan griiniä kohti ja muutama putti on uponnut. On putteja jäänyt uloskin, joten nälkäisenä lähden huomiseen”, Karlsson summasi.

”Suomenmestaruus on tietty mielessä ja yksi kesän tavoitteistani, mutta mennään lyönti kerrallaan omaa golfia pelaten niin sitten nähdään mihin päästään.”

Alajärven siivitti kärkeen 64 lyönnin huippukierros. Häntä paremmin pelasi vain Jonatan Jolkkonen, joka nousi harppasi kympin joukkoon yhteistuloksella -5.

Birdiejuhlien lisäksi nähtiin myös peräti kaksi hole-in-onea, kun viime vuoden voittaja Alex Hietala (-4) löi yhdellä reikään 12. väylällä ja Oskari Nikku 17.väylällä.

Kisoissa osallistui myös paremmin jääkiekkoilijana tunnettu Oskar Osala, jonka pelit päättyivät kahteen kierrokseen tuloksella +15 (78-79). Miesten cut-rajaksi muodostui +3.

Perjantaina ja lauantaina Vaasassa kisaavat omissa mestaruuskisoissaan myös E-Tourin kymmenen pelaajaa. Petri Takkunen puolustaa voittoa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa