Hyppää sisältöön

Kaksi harjoitetta lyönnin kontrollointiin – Näin saat vartalon, käsivarret ja mailan toimimaan yhdessä

Huippuvalmentaja Timo Karvinen neuvoo kaksi loistavaa harjoitetta, jotka parantavat kontrollia golflyönnissä. Kaiken a ja o on käsien pysyminen kehon edessä.

Lentoradan kontrollointi on golfin suurimpia haasteita. Vanha sanonta kuuluu: ”Pidä kädet kehon edessä svingin aikana”. Tämä on mahdollista, kun kyynärpäät pysyy lähellä toisiaan. Tämä aktivoi ylävartalon isot lihasryhmät, jolloin rintakehän ja lavan välinen kontrolli helpottuu.

Svingaa pallo käsivarsien välissä

Kyynärpäät ovat kriittinen muuttuja golflyönnissä. Jos kyynärpäät eroavat kauas toisistaan taakseviennin aikana, se usein oikean kyynärpään jumiutumiseen kropan kierron taakse. Tämä puolestaan johtaa voiman katoamiseen, puhumattakaan lavan kontrollista.

Kyynärpäiden pysyminen lähellä toisiaan lisää lyönnin toistettavuutta. Harjoittele vajaita svingejä, joissa käsivarsien välissä oleva pallo pysyy kehon etupuolella. Harjoitteessa on hyvä muistaa normaali ranteiden käyttö ja vauhdikas lavan liike. Pyri kohdelinjaan lehteviin lyönteihin.

Lyö kädet erillään

Grippaa kädet erillään mailasta. Lyö vajaita svingejä, joissa pallo starttaa kohdelinjaan. Harjoite kehittää vartalon, käsivarsien ja lavan vauhtien yhteistoimintaa. Oikealle lähtevä lyönti tarkoittaa avointa lavan asentoa, jossa keho on ollut mailaa nopeampi. Svingatessa kädet erillään gripin pää hidastauu ja suoristaa lavan osumaan. Mikäli näin ei käy, pelaaja on ulkoisesti vaikuttanut tähän luonnolliseen liikkeeseen.

Ota mallia Adam Scottin svingistä

Adam Scottin svingiä pidetään yhtenä parhaista. Lyönnistä huokuu yhteen hioutunut kokonaisuus, jossa ei turhia liikkuvia osia ole helppo erottaa. Kiinnitä erityishuomio vartalon, käsivarsien ja mailan toimivuuteen yhdessä.

Etsi luettavaa