Hyppää sisältöön

Kakon kurssi pysyi vakaana – Junkkarin vire kestää naisten puolella

Roope Kakko on pelannut loistavasti kaksi ensimmäistä päivää.

Roope Kakko ja Krista Junkkari lähtevät Finnish Tourin päätöspäivään kärjestä.

Kaksi perättäistä 66 lyönnin kierrosta pelannut Roope Kakko johtaa Hill Side Golfissa pelattavaa Audi Finnish PGA Golf Tourin kauden avauskilpailua kahden pelipäivän jälkeen. Yhteistuloksessa -12 oleva Kakko lähtee päätöspäivään kahden lyönnin hajuraolla Matias Honkalaan.

Naisten kilpailussa Krista Junkkarin (-7) hyvä peliote säilyi, ja hän pääsee Kakon tavoin kahden lyönnin johdosta sunnuntain kierrokselle.

Iltapäivän ryhmissä pelanneille pelaajille kierroksen alku oli mukavassa auringonpaisteessa pelailua, mutta kesken kierroksen tuuli nousi huimiin lukemiin ja vesisade piiskasi pelaajia. Tuohon saumaan osui myös Kakon kierroksen musta hetki.

”Tuplalla siitä onneksi selvittiin. Vettä alkoi tulla ja tuuli nousi, ja siinä vaiheessa kävi mielessä, että kone sakkaa pahasti. Mutta onneksi se sade meni ohi ja jäi vain se kova tuuli. Jotenkin ajattelen niin, että kun tuulee kovaa, se on minun etu. Se siis kääntyi lopulta parhain päin minun kannalta”, Kakko kertasi 9. reiällä alkanutta myrskyä.

Kakko ei ollut ennen perjantaita pelannut kertaakaan Hill Side Golfin Hill-kenttää, mutta nyt kahden pelatun kierroksen jälkeen kenttä alkaa osua silmään.

”Kuusitoista on sellainen reikä, ettei se oikein osu silmään. Päätin jo eilen, että lyön siinä raudan. Mutta tänään siinä oli niin kova myötätuuli, että draivi oli ainoa järkevä maila siihen. Muuten tämä alkaa olla jo selkeä kenttä”, hän sanoi.

Kakko ja toisena oleva Matias Honkala pelasivat kaksi ensimmäistä kierrosta samassa ryhmässä, ja sunnuntaina he pääsevät tavoittelemaan kilpailun voittoa viimeisessä ryhmässä. Honkalalla on selvät sävelet sunnuntain kierrokselleen.

”Tein tänään viimeiselle reiällä hyvän birdien ja pääsin vähän lähemmäksi Roopea. Nyt on hyvä fiilis lähteä huomiselle. Pitää vain tehdä enemmän birdiejä ja vähemmän bogeyja”, Honkala mietti.

Kakko ja Honkala ovat tuloslistalla pienellä karkumatkalla, sillä jaetulla kolmannella sijalla olevat Jonatan JolkkonenJesse SaareksTuomas Salminen ja Linus Väisänen ovat tuloksessa -7.

Krista Junkkari johtaa naisten sarjaa.

Krista Junkkari johtaa naisten sarjaa.

Juha Hakulinen

Naisten kilpailua johtavalle Krista Junkkarille pelaaminen naisammattilaisia vastaan ei ole mikään kauhun paikka, vaan hän nauttii tilanteesta.

”En ajattele heitä ammattilaisina, vaan ihmisinä. Hehän ovat minun tulevaisuuden kilpakumppaneita, ja he ovat sellaisia, kehen tykkään verrata omaa pelaamista. Tämä on minulle todella mieluisa kilpailu siinäkin mielessä, että pääsen pelaamaan heidän kanssaan ja näen samalla, että missä itse menen”, vielä amatöörinä pelaava Junkkari sanoi.

Junkkari pääsee sunnuntaina todelliseen ammattilaispelaajien prässiin, sillä hänen takanaan vaanivat Tiia Koivisto (-5), Sanna Nuutinen (-4), Noora Komulainen (-2) ja Ursula Wikström (-1).

Kilpailun päätöspäivää voi seurata suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta kello 9.25 alkaen.

Tulospalvelu

Lähde: Finnish Tourin tiedote

Etsi luettavaa