Hyppää sisältöön

Kakko pelaa tänään voitosta huipputasaisessa kisassa

Roope Kakko on pelannut vahvasti Ranskassa.

Roope Kakko oli kolmen lyönnin päässä kärjestä lähtiessään Ranskan avointen päätöskierrokselle.

Roope Kakko starttasi tänään Ranskan avoimissa neljännelle kierrokselle klo 11.30 Suomen aikaa tuloksesta kahdeksan alle parin. Espoolainen pelaa tänään suurista panoksista.

Onnistuessaan Kakolla on mahdollisuus ottaa uransa neljäs voitto Challenge Tourilla, sillä kärkeen hänellä on matkaa ainoastaan kolme lyöntiä. Kilpailu on kuitenkin huipputasainen, sillä kolmen lyönnin sisällä on peräti 15 pelaajaa. Heidän mukanaan on kiertueen kovia nimiä.

Yksi kärkimiehistä on kotimaassaan pelaava Antoine Rozner, joka jakaa johtopaikkaa tuloksella -11 kahden muun pelaajan kanssa.

Roznerin ja kumppanien takaa-ajajia ovat tänään myös esimerkiksi Sebastian Garcia Rodriguez, Robin Roussell, Francesco Laporta, Adrian Meronk ja Connor Syme. He mahtuvat tällä hetkellä CT-rankingissa 15 parhaan joukkoon eli ovat nousemassa ensi kaudella European Tourilla. Kautta on kuitenkin vielä paljon jäljellä.

Kakon ranking-sijoitus on 48:s, joten ilman suurta epäonnistumista ja rankingissa hänen takanaan olevien pelaajien suurta rynnistystä, hän pääsee mukaan lokakuun puolivälissä pelattavaan Kiinan-osakilpailuun, jonne otetaan mukaan kiertueen 53 parasta pelaajaa. Peli vihelletään tältä osin poikki tämän kilpailun jälkeen.

Top 10 -sijoitus toisi Kakolle paikan ensi viikolla pelattavassa Marokon-kisassa, jossa hän voisi parannella asemiaan listalla. Tässä vaiheessa kautta rankingissa 45 parhaan joukossa olevat pelaajat pääsevät mukaan kilpailuihin ilman normaalisti vaadittavaa kategoriaa.

Kiertueen viidentoista parhaan joukkoon Kakolla on kuitenkin vielä pitkä matka. Hänen kausitienestinsä ovat nyt noin 25 000 euroa, kun 15 parhaan joukkoon on eroa yli 30 000 euroa.

Voittamalla kisan hän nousi lähelle rajaa, mutta jo sijoitus kolmen parhaan joukkoon parantaisi huomattavasti suomalaispelaajan mahdollisuuksia nousta European Tourille Challenge Tourin kautta uusien pelimahdollisuuksien myötä. Pitkälti Vierumäen kutsujen varassa Challenge Tourin kisoja kiertänyt Kakolla ovat nyt kutsukiintiö täynnä

Yksi tärkeä rajapyykki olisi sijoittua rankingissa 45 parhaan joukkoon, joka toisi paikan kiertueen finaalikisassa. Se pelataan Mallorcalla marraskuun alkupuolella.

Tulospalvelu | Kiertueen ranking

Etsi luettavaa