Hyppää sisältöön

Kakko lopetti neljään perättäiseen birdieen

Roope Kakko aloitti huonosti mutta lopetti hienosti.

Roope Kakko teki huiman nousun aallonpohjasta Rion olympiagolfissa. Hän oli ennen neljää viimeistä reikää viisi yli parin, mutta lopetti yhteistulokseen +1, kiitos neljän perättäisen birdien.

Roope Kakko oli kierroksen jälkeen huojentuneen oloinen. Neljä viimeistä reikää neljä alle parin sai miehen hartioilta pahimmat huolet pois, vaikka ero kärkeen on avauspäivän jälkeen yhdeksän lyöntiä. Pahemmalta näytti vielä tuntia aiemmin, sillä Kakon tulos oli painunut tuolloin peräti viisi lyöntiä yli parin.

Superhyvä lopetus nosti Kakon kuitenkin Mikko Ilosen (+2) ohi tulosluettelossa. Kisaa johtaa Australian Marcus Fraser huipputuloksella -8. Kanadan Graham DeLaet on kolme lyöntiä jäljessä toisena, kun kisa on vielä hieman kesken.

”Hyvät tunnelmat lopusta. Olen opettanut pojalleni, että ikinä ei saa luovuttaa. Nyt sain itse hyvän palkinnon loppuun”, Kakko sanoi Ylelle.

Tuulet vaikeuttivat alkua

Kakko valitteli, ettei alkukierroksellaan päässyt sinuiksi Rion tuulien kanssa ja raudat menivät vähän minne sattui. Kun lähipelikään ei oikein pelittänyt, tuloksena oli monta bogia. Kakko kuitenkin taisteli loppuun saakka, ja siinä auttoi tieto siitä, että lopussa olisi vuorossa monta birdie-väylää myötätuuleen.

”Se, että tuli birdieitä tuli neljä, on bonusta”, Kakko myönsi.

Kakko kehui kenttää jo ennen kierroksen alkua, ja ylisanoja riitti myös avauskierroksen jälkeen.

”Se, joka on kentän suunnitellut, on ollut todella nerokas. Kentältä löytyy myös todella haastavia reikiä. Jos on pelipäällä, niin kuin tulos saattaa painua alas, kuten Marcus Fraser tänään näytti”, Kakko sanoi televisiossa.

Tosin sen hän lisäsi loppuun, ettei etukäteen olisi uskonut, että joku voisi pelata kentän kahdeksan alle parin, kuten Fraser teki.

Ilonen hyytyi lopussa

Mikko Ilonen pelasi kierroksensa lyönnin Kakkoa heikommin. Lahtelainen oli etuysin jälkeen yhden alle parin, mutta takaysi tulokseen +3 pudotti lahtelaista tulosluettelossa. Ilonen joutui taistelemaan kahdelle viimeiselle parit.

Vaikka matkaa kärkeen on paljon, kumpikaan suomalainen ei ole menettänyt toivoaan mitalin suhteen. Huomenna he starttaavat kierrokselleen aamulla, jolloin tuulen pitäisi olla tyynempi kuin iltapäivällä. Ainakin tänään ero oli huomattava.

”Toivotaan, että pysyy tuuli samanlaisena”, Kakko sanoi.

Kakko aikoo nauttia pelaamisesta

Huomenna Roope Kakko aikoo nauttia pelaamista ja olympiatunnelmasta tätä päivää paremmin. Hän myönsi, että olympialaisia pelaaminen on uusi ja samalla vähän outo kokemus.

”Oppi tältä päivältä on se, että pitäisi pystyä nauttimaan pelaamisesta. Itselle ja koko lajille kokemus on uusi, ja vähän olen välillä hukassa, että miten pitäisi toimia. Pitäisi pystyä nauttia tilanteesta ja esittää sitä parasta osaamista”, Kakko päätti Ylen haastattelun.

Kisan on vielä kesken. Sitä voi seurata Yle Areenalta.

Kilpailun tulospalveluun >>

Etsi luettavaa