Hyppää sisältöön

Kakko kritisoi suomalaisurheilijoiden mollaajia

Roope Kakko kirjoitti Facebook-seinälleen pitkän tekstin urheilijoiden arvostuksesta Suomessa.

Suomea olympialaisissa edustanut Roope Kakko on palannut kotimaahansa Riosta. Ikävien kommenttien lukeminen suomalaisurheilijoista sai Kakon pahastumaan heidän puolestaan ja kirjoittamaan pitkän tilityksen Facebook-seinälleen.

Kirjoituksessaan Roope Kakko ei erittele, missä hän on kommentteihin törmännyt, mutta ilmiö on Suomessa varsin yleinen olympialaisten aikaan: epäonnistuneita urheilijoita mollataan kisaturisteiksi, jotka vain tuhlaavat veronmaksajien rahoja. Kakko kuitenkin muistuttaa, että olympialaisiin pääsy on jo suuri saavutus.

”Tuntuu siltä, että kaikille ei oikein avaudu koko urheilun maailma. Ei ole ymmärrystä siitä, mitä pelkkä olympialaisiin pääsy vaatii. Unohdetaan tai ei haluta ymmärtää, kuinka kovaa kilpailu maailmalla on”, Kakko kirjoittaa.

Kakko tutustui Riossa useisiin suomalaisurheilijoiden ja jo kisojen aikana haastatteluissa hän mainitsi useaan otteeseen, kuinka upea kokemus eri urheilijoiden tapaaminen oli. Kakko mielestä urheiluun pitäisi jatkossa kohdistaa säästöjen sijaan enemmän rahaa.

”Puhutaan, että verorahoja hassataan vääriin paikkoihin. Itsekin olen jonkun veroäyrin maksanut valtion kassaan ja mielessäni on pari muutakin kohdetta missä mielummin voitaisiin säästää. Tutustuttuani näihin upeisiin urheilijoihin ja huipputyyppeihin, niin miettisin mielummin mistä tukea saataisiin lisää. Monet heistä olisivat nimittäin satsaamaan vielä tiukemmin ja enemmän, jos varoja olisi käytössa vielä enemmän”, hän jatkaa.

Kakon mukaan osa urheilijoista kokee ulkoiset menestymispaineet niin suureksi, että se vaikuttaa heidän suorituksiinsa. Osa puolestaan saa menestyspaineista lisää pontta lähtöviivalle. Silti hän kehottaa suomalaisia penkkiurheilijoita muuttamaan asenteitaan suomalaisia urheilijoita kohtaan.

”Olisiko mahdollista, että Suomessa muutettaisiin ihmisten asenteita urheilijoita kohtaan? Joku joskus sanoi, että se matka on tärkein, ei se lopputulos. Mitä jos kaikki meistä ruvettaisiin oikein yhdessä tuumin tukemaan tätä matkaa, eikä teilattaisi yrittäjiä siellä lopputuloksen kohdalla.”

Kakko sijoittui itse kisoissa jaetulle 43. sijalle. Hän ei kuitenkaan itse kokenut saaneensa negatiivista palautetta.

”Iso kiitos kaikille ja itse olen todella kiitollinen kaikille kannustuksesta mitä sain kisojen aikana. Siitä homma ei jäänyt kiinni.”

Lue Kakon kirjoitus kokonaisuudessaan täältä

Etsi luettavaa