Hyppää sisältöön

Kakko kisakentästä: ”Todellinen jalokivi”

Roope Kakko on viihtynyt hyvin Riossa ja kisakentällä. (Arkistokuva)

Roope Kakko on ehtinyt tykästyä kenttään tämän viikon aikana. Hän toivoo, ettei kentän anneta rapistua kisojen jälkeen. Roope Kakko lähtee kisaan iltapäivällä klo 15.47 Suomen aikaan.

”Kenttä on kyllä viimeisen päälle kohdillaan. Se tarjoaa upean haasteen, mutta antaa samalla mahdollisuuden myös hyvälle tuloksenteolle. Hämmästyttävää on se, kuinka hyviksi kentän pinnat ovat asettuneet näin lyhyessä ajassa valmistumisen jälkeen”, Roope Kakko ylistää areenaa.

Roope Kakko on tykästynyt olympiakenttään.

Roope Kakko on tykästynyt olympiakenttään.

Getty Images

Roope Kakko on ehtinyt tutustua kenttään sunnuntaista lähtien. Pienenä huolenaiheena Kakolla on se, mitä kentälle käy kisojen jälkeen.

’Toivottavasti isäntämaassa pidetään kentästä huolta myös kisojen jälkeen, sillä kyseessä on todellinen jalokivi”, Kakko sanoo.

Olympiagolfkentän nimi on Barra de Tijuca, ja sen on suunnitellut yhdysvaltalainen Gil Hanse. Kenttä on vaikea, eikä povata olympiagolfista povat parin murskajaisia. Moni huippu lähtee kentälle varovaisella pelitaktiikalla.

Kakko nauttii olympialaisten tunnelmasta

Pitkälyöntinen Roope Kakko pelasi viime viikolla reikäpelikisan Skotlannissa, jossa hän putosi toisella kierroksella, vaikka pelasi hyvin ja otti ensimmäisellä kierroksella taisteluvoiton.

”Oma peli tuntuu ihan hyvältä, kokonaisuus on menossa oikeaan suuntaan. Minun täytyy pelata vahvuuksillani ja nauttia ainutlaatuisesta olympialaisten tunnelmasta”, Kakko sanoi etukäteen.

”Nuorena poikana en voinut kuvitellakaan että pelaisin golfia ammatikseni ja pääsisin olympialaisiin edustamaan Suomea. Edessä on täysin ainutlaatuinen kilpailu”, Kakko sanoi kisojen alla.

Olympiakisojen miesten sarjaan osallistuu 60 pelaajaa 34 eri maasta. Kisan pelimuoto on 72 reiän lyöntipeli, eikä puolessavälissä kilpailua ole cutia.

Kisaa voi seurata Ylen Areenalta, jossa sitä selostaa Tapio Suominen. Viikonloppuna kisaa kommentoi GoGolfin ja Kytäjän head pro Antti Vaalas.

Etsi luettavaa